Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet Astra marka tabanca, bu silahlara ait şarjörler ile 29 adet dolu fişek ve 1 adet Rus savunma tipi el bombası, seri numarasının bir kısmı silinmiş 9 milimetre tabanca, bir adet şarjör ve 15 adet dolu fişek ile birlikte patlayıcı madde olabileceği değerlendirilen ve nevi kriminal laboratuvar araştırması sonrası anlaşılabilecek 177 gram toz madde ele geçirildiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Kilis Öncüpınar Hudut Kapısı'nda; Suriye Esselame Hudut Kapısı istikametinden Kilis istikametine girişte oluşturulan güvenlik noktasında, Kilis Emniyet Müdürlüğü ve Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı kontroller esnasında; Halep 1993 doğumlu H.D. ile 1994 doğumlu Y.B. isimli şahısların sevk ve idaresindeki Cherokee Clasic marka cip aracın torpido gözünde 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet Astra marka tabanca, bu silahlara ait şarjörler ile 29 adet dolu fişek ve 1 adet Rus savunma tipi el bombası ele geçirilmiştir. Konu hakkında devam eden çalışmalarda yakalanan şahıslar hakkında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli işlem başlatılmıştır” denildi.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle sürdü: “Kilis Öncüpınar Hudut Kapısı'nda; Suriye Esselame Hudut Kapısı istikametinden Kilis istikametine girişte oluşturulan güvenlik noktasında, Kilis Emniyet Müdürlüğü ve Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı kontroller esnasında; Halep doğumlu M.J. ve S.H. isimli şahısların sevk ve idaresindeki Toyota Hılux marka pikap aracın torpido gözünde bir adet markası belli olmayan seri numarasının bir kısmı silinmiş 9 mm tabanca, bir adet şarjör ve 15 adet dolu fişek ile birlikte patlayıcı madde olabileceği değerlendirilen ve nevi kriminal laboratuvar araştırması sonrası anlaşılabilecek 177 gram toz madde ele geçirilmiştir.”