Beyoğlu Tünel meydanında bir araya gelerek Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba, polis Galatasaray Meydanı’nda müdahale etti. Polis müdahalesi sırasında tekerlekli sandalyedeki bir eylemci müdahalenin arasında kalırken, bazı eylemciler ise polise tepki göstererek “Acımız var” dedi.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar üzerine birçok sivil toplum örgütü üyesi binlerce kişi, akşam saat 19.00 sıralında Beyoğlu Tünel meydanında bir araya geldi. Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden grup, buradan Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Galatasaray Meydanı’na ulaşan grup, burada polis engeli ile karşılaştı. Polisin Taksim Meydanı’na yürümek için izin vermediği grup, meydana çıkma konusunda ısrarcı oldu. Uyarıları dikkate almayan grup içerisindeki bazı eylemciler polise taş ve şişler ile saldırmaya başladı. Gruptakilerin taş ve şişeler atması üzerine polis gruba müdahale etti. Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sırasında tekerlekli sandalyeye mahkum bir engelli eylemci müdahalenin ortasında kaldı. Engelli eylemci başka bir eylemci tarafından müdahalenin ortasından çıkartıldı.

“ACIMIZ VAR, ONUN İÇİN GELDİK”

Bölgede yaşanan gerginlik sırasında polisin sıktığı biber gazından etkilenen bazı vatandaşlar telefon kulübelerine sığınırken, bazıları ise çevredeki dükkanlara sığındı. Polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik sırasında bazı vatandaşlar polise tepki gösterdi. Bir kadın ağlayarak, “Acımız var. Onun için geldik. Yapmayın. Sadece acımız dindirmek için geldik” diyerek polise tepki gösterdi. Bazı eylemcilerin gözaltına alındığı eylemde polis, gazeteci olduğunu iddia eden bir kişiyi de gözaltına aldı.