Adana'da sağır ve dilsiz 2 kişiyi yaralayıp cep telefonlarını gasp ettiği ileri sürülen sanığın, 39 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi'nde bulunan Güney Yıldızı Parkı'nda 14 Ağustos’ta meydana geldi. İddiaya göre, parkta oturup dinlenen sağır ve dilsiz Ferhat Bayram (19) ile Semih Doğru’nun (20) yanlarına oturan F.T. (18), el kol hareketleriyle konuşmaya çalıştığı 2 engelli gençten cep telefonlarını istedi. Engelliler telefonlarını vermeyince sanık bıçağını çekerek, Doğru'yu sağ elinden 1 kez, Bayram'ı da kalçasından 3 kez bıçakla yaraladı. Olaydan bir gün sonra yakalanıp tutuklanan sanık hakkındaki soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşen iddianamede, Tunç’un ‘yağmadan’ 15’er yıldan 2 kez olmak üzere 30 yıl, yine ‘kasten yaralamadan’ 4,5’ar yıldan 2 kez olmak üzere 9 yıldan toplam 39 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin kabul edilmesi halinde yargılanmaya başlayacak olan sanığın iddianamede ifadesine de yer verildi. Sanık, yaralama suçunu kabul ederken, cep telefonlarını gasp etmediğini iddia etti.