Bursa'daki özel sınıf öğrencileri, engelliler haftası ve anneler günü sebebiyle düzenledikleri programda, gönüllerince eğlendi. Dünyanın en mutlu insanı olduklarını ifade eden anneler ise, "Biz çocuklarımızı kabul ediyoruz. Sorun toplumun çocuklarımızı kabul etmemesi" diye konuştu.

Ziya Gökalp İlkokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri, engelliler haftası ve anneler gününü düzenledikleri programla kutladı. Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda tiyatro gösterisi için sahneye çıkan hafif zihin engelli öğrenciler, ardından mini bir konser verdi. Şiirlerin okunduğu programın sonunda öğrenciler, kendi fotoğrafları, resim ve çiçeklerle hazırladıkları dosyalarını, annelerine hediye etti.

Ardından verilen konserle sahneye anneleriyle birlikte çıkan öğrenciler dans etti. Anneler gününü, büyük bir mutlulukla kutlayan öğrenciler, ellerine mikrofon alarak, annelerini çok sevdiklerini söyledi.

Bazı anneler kendilerine bu hususta destek veren Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, dünyanın en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyledi. Bir anne ise, "Biz yavrularımızı böyle kabulleniyoruz. Tek sıkıntı onları bu haliyle kabul etmeyen toplumda. Ben yavrumu,yüzme havuzuna götürdüğümde, 'Onu alamayız' diye bizi geri çevirdiler. Bu bir anne olarak beni çok kırdı. Toplum bizi kabullenmeli. Bugün onu mutlu görünce dünyalar benim oldu" dedi.

Ardından 19 öğrenci, veli ve öğretmenleriyle birlikte objektiflere gülümsedi.