Zonguldak’ın Ereğli ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle oluşan dalgalara kapılan Tanzanya bandıralı kuru yük gemisi karaya oturdu.

Kdz. Ereğli’de dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde yerini fırtınaya bıraktı. Çıkan fırtına nedeniyle denizde ki dalgaların boyu 15 metreye kadar ulaştı. Romanya’dan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye (ERDEMİR) demir hurda getiren Tanzanya bandıralı ‘CROATIA’ isimli kuru yük gemisi yükünü boşalttıktan sonra hava muhalefeti nedeniyle açıkta demirledi. Dalgaların sürüklemeye başladığı boş kuru yük gemisi Ereğli sahilinde sabah saatlerinde karaya oturdu.

Kdz. Ereğli Liman Başkanı Ahmet Okur, CROATIA isimli kuru yük gemisinin boş olduğunu ve içerisinde Romanya uyruklu 11 mürettebatın bulunduğunu söyledi. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Okur “Gemi boş olduğu için fırtına nedeniyle oluşan dalgalara kapılıp karaya oturmuş. Sahilde ufak çapta bir hasara neden oldu. Gemide de hafif ezikler var. Başka her hangi bir arızası yok. 11 personelin sağlık durumu gayet iyi. Havanın biraz düzelmesini bekliyoruz. Gemiyi römorkörlerle sahilden kurtarma çalışması başlatacağız” dedi.

Kdz. Ereğli sahiline yakın bir noktada karaya oturan Tanzanya bandıralı kuru yük gemisinin ERDEMİR ve sahil güvenlik birimlerine ait römorkörlerle yeniden açığa çekilerek kurtarılacağı belirtildi. Açıkta bekleyen iki kuru yük gemisi ise fırtınanın dinmesini bekliyor.

Bu arada Kdz. Ereğli’de kar yağışı fırtına ile birlikte halen devam ediyor.