Gazeteci Ertuğrul Özkök, Ankara’da devam eden paralel yapı davası kapsamında müşteki sıfatıyla talimatla ifade verdi. Özkök, “Telefonlarımı kanunsuz olarak dileyenlerden şikayetçiyim” dedi.
Gazeteci Ertuğrul Özkök Paralel Yapı iddialarına ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ‘Usulsüz Dinleme’ davası kapsamında talimatla ifade verdi. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifade veren Özkök, kendisini dinleyenlerden şikayetçi olduğunu belirtti.

“KIDEMLİ TELEFON DİNLEME MAĞDURUYUM”
Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Özkök “25 yıldan beri sık sık telefon dinlemelerinin mağduru konumundayız” dedi.
Kendisine şikayetçi olup olmadığının sorulduğunu aktaran Özkök “Bende telefonlarımı kanunsuz olarak dinleyen kimse şikayetçiyim dedim. Kaderimiz böyle 25 yıldan beri sık sık telefon dinlemelerinin mağduru konumundayız. Silivri davaları sürerken de aşağı yukarı 20 yıl önce dinlenen kayıtlarımı koydular önüme. Maalesef devletimizin çok kolay insanların özel hayatlarına girme, telefonlarımı dinleme alışkanlığı var. Ben bu alışkanlığın bu günde ortadan kalktığını zannetmiyorum. Yüzlerce insan kanunsuz keyfi dinlemelerin mağduru oluyorlar. Bende bu mağdurlarındanım. Ama artık alıştım kıdemli telefon dinleme mağduruyum ben. 25 yıldan beri böyle bu. İnşallah Türkiye’de gerçekten hukuk demokrasi ve adalet gelir de keyfi telefon dinleme alışkanlıkları ortadan kalkar” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN’LA AYNI ÖRGÜT OLARAK ADLİ KAYITLARA GEÇMİŞ OLDUM”
Telefon dinlemeleri kapsamında zaman zaman komik durumlarında ortaya çıktığını aktaran Özkök şöyle konuştu:
“Daha önce buraya geldiğimde Selam Tevhit soruşturmasında beni şüpheli olarak dinlemişler. O örgüt diye hayali bir örgüt ortaya çıkarsalardı, yani bende o örgütün içerisinde onların kafasında görünüyor muşum. O örgütün başındaki de bu günkü Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğanmış. Yani, Tayyip Erdoğan’la aynı örgüt üyesi olarak adli kayıtlara geçmiş oldum. Bu da dinleme olaylarının insanlarla ilgili ne kadar trajikomik durumlar ortaya çıktığını gösteriyor.”
Özkök açıklamalarının ardından adliyeden ayrıldı.
(İHA)