Erzincan’da yasak olmasına rağmen projektörle tavşan avı yapan avcılar suçüstü yakalandı. Öldürdükleri 6 tavşanla birlikte avcılara ait projektör, 2 adet av tüfeği ve kullandıkları araca mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el koyulurken, avcı başına belgesiz avlanma ve avda yasak olan eşyaları kullanmasından dolayı bin 744 TL idari para cezası ve 6 adet tavşan içinde 3 bin TL tazminat cezası uyguladı.

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Ilısu köyü mevkisinde önceki gün gece saat 23.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Erzincan Doğu Koruma ve Milli Parklar Tercan Şefliği ekipleri, Bingöl ilinden Erzincan’a gelerek projektör ile tavşan avı yaptıkları tespit edilen Yavuz B., Ömer B., Nevzat B. ve Serdal E.’ye suçüstü yaptı. Kaçak tavşan avı yapan ve görevli memurların işlerini yapmasına engel olmayan çalışan 4 avcı hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Tercan Şefliği ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede, avcılar tarafından 6 adet yabani tavşanın vurulduğu tespit edildi. Avcılara ait projektör, 2 adet av tüfeği ve kullandıkları araca mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, avcı başına belgesiz avlanma ve avda yasak olan eşyaları kullanmasından dolayı bin 744 TL idari para cezası ve 6 adet tavşan içinde 3 bin TL tazminat cezası uyguladı.