Erzincan Keresteciler Sitesi’nde dün akşam saatlerinde çıkan yangının ardından soğutma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 25 itfaiye aracı ile 70 personelin katıldığı müdahale çalışmalarının ardından yangının verdiği hasar sabah saatlerinde ortaya çıktı.

Erzincan Keresteciler Sitesi’nde dün akşam henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kereste ve orman ürünlerinin üretimi ve satışının yapıldığı bir işyerinden yükselen alevlerin 5 işyerine sıçraması nedeniyle yangın büyüdü. Erzincan Belediyesi itfaiye ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından olay yerine 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Havalimanı, ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri çağırıldı. 25 itfaiye aracının yanı sıra çok sayıda tanker ve iş makinesinin yanı sıra ambulans ve AFAD ekipleri olay yerinde hazır bekletildi. 70 personelin katıldığı müdahalenin ardından alevler yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Yangının söndürülmesinin ardından alevlerin iş yerlerine verdiği zarar sabah saatlerinde ortaya çıktı. Kereste ve orman ürünlerinin üretimi ve satışının yapıldığı 5 işyerine büyük hasar veren yangının üzerinden 10 saat geçmesine rağmen bazı işletmelerden duman çıkmaya devam etti.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, keresteciler sitesinde yangında zarara uğrayan esnafı ziyaret etti. Hasar tespit çalışmalarının başladığını söyleyen Vali Akdemir, şöyle konuştu: “Akşam saat 20:30 sıralarında keresteciler sitesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Beş işyerimizde ciddi hasar meydana geldi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.En büyük tesellimiz, böyle büyük bir yangında can kaybının olmaması. Maddi hasara uğrayan işyerlerinin, el birliği içerisinde yaralarını saracağız.”

Belediye Başkanı Yüksel Çakır da, yangının başlamasından kısa bir süre sonra itfaiyenin olay yerine ulaştığının altını çizerek şunları söyledi: “Yangının 5 işyerine sıçraması nedeniyle yangının boyutu büyüdü. İtfaiyenin anında müdahale etmesinin ardından 3. Ordu Komutanlığı, Devlet Hava Meydanları, belde ve ilçe belediyelerinin itfaiye ekiplerinin desteğiyle birlikte yoğun bir şekilde müdahale edildi. Ben başta destek veren kamu kurum ve kuruluşlarımız olmak üzere itfaiye ekiplerine ve emniyet mensuplarına teşekkür ediyorum.”

Öte yandan elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangının beş işyerinde yaklaşık 10 milyon TL maddi zarara neden olduğu öğrenildi.