Esed rejimine ait birliklerin ve Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının dün sabah saatlerinden bu yana bombaladığı İdlib kırsalında 17 kişi hayatını kaybetti. Yayladağı ilçesi sınırında bulunan Bayırbucak Türkmendağı bölgesine saldırılar, havan ve top atışları şeklinde devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed rejimine ait birliklerin ve Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyindeki İdlib vilayeti kırsalında, Türkiye sınırının 3 kilometre yakınındaki muhaliflerin elinde bulunan Cisir-Şuğur ve Bedeme ilçeleriyle aynı bölgede bulunan Elaliye, Elganiye, Eşşeyh-Sindiyen köylerine, Kürt Dağı’nın doğusunda bulunan Essirmaniye, Hallus, İştabrak ile Elgassaniye köylerine düzenlediği bombardımanlar aralıksız sürüyor.

24 Eylül sabah saatlerinde başlayan bombardımanlar, aradan 24 saat geçmesine rağmen devam ederken vurulan yerlerin genellikle sivil vatandaşların yaşadığı yerleşim yerleri olduğu şu ana kadar 17 kişinin öldüğü ve çok sayıda sivilin ise yaralandığı öğrenildi.

Yayladağı ilçesi sınırında bulunan Bayırbucak Türkmendağı bölgesine saldırılar, havan ve top atışları şeklinde devam ediyor.

(Mehmet Toktaş - Umutcan İşledici / İHA)