Bu anlamda yeni iş girişimini kendi başına yapmak isteyenlerin işleri tabi ki biraz daha zorlaşıyor. İş girişiminde bulunmak için güvenilir şirketlerin verdiği bayiliklerle bir işe başlamak müşterilerin bu taleplerine karşılamada her zaman eşsiz fırsatlar doğurmaktadır. Marka bilinirliğini ispatlamış, kurumsal firmaların sağladığı avantajlardan faydalanarak bir iş girişiminde bulunanlar kendi başına iş girişiminde bulunanlara göre daha hızlı şekilde sermaye geri dönüşümünü sağlayarak hızla kazanmaya başlıyorlar.

Yine bin yılların teknoloji devrimi internet, tabiri caizse Hızır gibi yetişiyor. Bayilik arayan kişi ya da şirketler için yeni ticaret fırsatlarını keşfetmek amacıyla, gereksinimlerini paylaşabilecekleri ve karlı girişimlerde bulunabilecekleri pek çok ortak platforma ev sahipliği yapıyor. Artık aranılanı bulmak eskisinden daha kolaydır ve bu fırsatlar bayilik alarak kendi iş girişimini kurmak isteyenler içinde mevcuttur.  Bayilik almak isteyenler, Kobi vadisi platformu desteği ile aramakta olduğu bayilik veren firmalar’ı araştırarak yerli ve yabancı yüzlerce farklı markaya ulaşma şansları vardır. Bu platform da her sektörden bayilik veren şirketlerin ilanlarına ulaşarak kendisine hitap eden şartları tespit edebilir ve bayilik almak için müracaat edilebilir. Bu platformlarda bayilik veren şirketler ile ilgili bilgilerle, bu firmalara bir şekilde erişimi sağlayarak, yeni fırsatların keşfedilmemesine de yardımcı olmaktadır.

Bayilik veren firmalar açısından da bakmak gerekirse, bir işletme sahibi, işini geliştirmek ve büyütmek için daima yeni yollar arar. Ürünleri doğrudan son kullanıcılara satmak, gelir elde etmenin etkili bir yolu gibi görünebilir, ancak ürünlerini piyasaya sürmek için bayili ağı ile genişlemek büyümenin en etkili yollarındandır. Bayilik almak isteyen kişiler seçimlerinde her ne kadar doğru şirketlere ulaşmak istiyorlarsa aynı şey bayilik vermek isteyen firmalar içinde geçerlidir. Çünkü markalarını en iyi şekilde temsil edecek, kurumsal kimliklerine entegre edecekleri bayiler, onların hedeflerine hızlı olarak ulaşmalarına önderlik edecek bir bilgidir. Bu yüzden her iki taraf için doğru kişilere ulaşma arzu ve tutkusu üst safhadadır.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi müşterileri daha zor kılan teknolojinin, her yeni şeyde olduğu gibi avantajı da vardır dezavantajı da. Bayilik veren firmalarla ilgili araştırma yaparken kaliteli bir bilgi platformundan seçim yapılması da ayrıca önem gösterilmesi gereken bir durum olduğu unutulmamalıdır. Aksi takdirde hızlı yol alayım derken yanlış bir seçimde çok daha uzun süre hayalinize kavuşamayabilir, hatta hevesinizi kaybedecek düzeyde yorulabilirsiniz de. İşte bu anlamda yapılacak olan araştırmada bayilik veren ve alanların eşleştirmeleri doğru şekilde yapabilecek, sektör hakkında güncel bilgileri verebilecek, güncel iş fikirleri konusunda takipçilerini yönlendirebilecek bilinirliği olan bayilik platformlarını tespit etmek önemlidir. Bu anlamda güvenirliğini ve bilinirliğini ispatlamış Kobi Vadisi bayilik platformu sektörlere yönelik bayilik veren firmaların bilgilerine ulaşarak yardım alabilirsiniz.

Bayilik vermek isteyen firmalar, işletmelerinin kurulum aşamasını tamamlamış, büyümesiyle ilgili gerekli oluşumlarda bulunmuş ve marka bilinirliği dâhil başarılarını tescillemiş firmalardır. Bayilik sistemlerinde başarısını kanıtlamış bir firmanın bayiliğini almak girişimciye tüm bu çerçevenin avantajını sunmaktadır. Ayrıca bayilik alındığında pazarlama, operasyonlar, teknoloji, muhasebe gibi alanlarda da eğitim programları da eklendiğinde avantajın büyüklüğü daha çok fark edilmektedir. Çünkü kendisi bir iş girişiminde bulunan bir kişi tüm bu yolları kendi imkânları ile geçmesi gerektiği gibi parayla satın alamayacağı bir gerçek vardır ki o da zamandır. Yani bayilik alındığında, kendi işini kurmaya kıyasla ortaya çıkan tabloaz zaman çok kazançtır.

Ülkemizdepek çok sektörde bayilik sayısında her geçen gün yükseliş olması, girişimci ruha sahip bir kişinin bitmek bilmeyen iş fırsatları arayışında bayilik sistemlerini, kendi işine kurmaya göre lehine lehine olan kısmın ağır bastığı anlamına gelir. Tabi ki bayilik sisteminin aleyhine ve lehine olan kıyaslamasında en doğru kararını yine girişimci verecektir. Kendisi için en iyisinin ne olduğunu en iyi kendisi bilir. Çünkü karar aşamasında ister eski bir dostundan, ister aile üyesinden, ister dev bir yatırımcıdan, ya da bir eşleştirme platformundan akıl yardımı almış olsa da,  işin sonucu kendisine mal olacaktır.

Dememiz o ki; bayilik alırken de verirken de iyi bir araştırma, derinlemesine bilgi ve karşılaştırma yaparak bayilik almaya ya da vermeye karar vermelisiniz. Çünkü bu karar bir adım ötesine geçtiğinizde sonuçlarıyla sadece sizi etkileyecek bir durumdur.