Manisa'da 11 Nisan 2013 Perşembe günü Manisa Otogar kavşağında 11 yerinde bıçaklanarak öldürülen Fethiye Gökçen (32) davasının ikinci duruşması Manisa Adliyesi'nde görüldü.

Manisa Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada eşini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ali Gökçen (34) hakkında 'Tasarlayarak Adam Öldürmek' suçunda ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. Duruşmaya Fethiye Gökçen’in annesi Azime Tarhan ve abisi Aziz Tarhan’da katılarak davayı takip etti. Duruşmada müdahil olarak dinlenen Fethiye Gökçen’in ilk eşinden olan 13 yaşındaki I.D. ise ifadesinde üvey babasının annesine şiddet uyguladığını ve kendisine cep telefonundan tehdit içerikli mesaj attığını söyledi.

"SEVDİĞİM İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Fethiye Gökçen’in katil zanlısı eşi Ali Gökçen, ilk duruşmada söylediği "Eşimi sevdiğim için öldürdüm" ifadesini tekrar söyledi. Akli dengesinin yerinde olmadığını savunan katil zanlısı Ali Gökçen, "Ben ruh sağlığım için ilaçlar kullanıyorum. O günde kullandığım ilaçları almadım. Ogün akli dengem yerinde değildi. İlaçlarımı da kullanmamıştım. Ruh halim yerinde olmadığı için bu olay yaşandı. Ancak ben eşimi çok seviyorum. Ayrıca onu çok kıskanıyordum.Yaptığıma pişmanım" dedi.

Duruşma sonunda mahkeme Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’nun davaya müdahil olma talebini reddederken, duruşma diğer sanıkların dinlenmesi için 11 Aralık Çarşamba günü saat 13.00’e ertelendi.

"DEMOKRASİ PAKETİNDE KADINLAR NEDEN YOK?"

Manisa Adliyesi'nde görülen Fethiye Gökçen davasının duruşma öncesi Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa üyeleri, Adliye önünde basın açıklaması yaptılar. 35 kişilik grup ellerinde cinayete kurban giden kadınların resimlerinin olduğu döviz taşıyarak, kadın cinayetlerini protesto ettiler. Gruba ayrıca CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de destek verdi. Toplanan grup adına açıklama yapan muhasebeci Ayşe Dizman, geçen Eylül ayında Türkiye’de 18 kadının daha cinayete kurban gittiğini belirterek, "Haftalardır yeni demokrasi paketi ile Türkiye’de pek çok şeyin değişeceğini iddia eden Başbakan’ın ne demokrasi paketinde kadınların adı vardı, ne de Eylül ayı boyunca o kadar kadın ölürken kendisinin gündeminde kadın cinayetleri. 18 kadın kardeşimiz daha kendi hayatlarına karar vermek için öldürülürken AK Parti hükümeti kadın düşmanlığına devam ediyor. Devlet eliyle yayılan kadın düşmanlığı aylardır demokratik haklarını kullanmak isteyen kadınlara yönelik polisin tacizi ve şiddeti kadın katillerine cesaret verdi".

Açıklamanın ardından "Kadın Kardeşlerimiz Öldürülmesin" sloganları atan grup, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Fethiye Gökçen’in davasına katıldı.