Bursa’da 1 çocuk annesi 44 yaşındaki Z.Ö., kendisini evlilik vaadiyle oyaladığını iddia ettiği 47 yaşındaki Ertem Y.’yi eşinin yanında kalbinden bıçaklayarak öldürdü.
Edinilen bilgiye göre, Karacabey ilçesinde yaşayan servis şoförü 47 yaşındaki Ertem Y., iddiaya göre bir süre önce eşinden boşanan ailece tanıdığı Z.Ö. ile görüşmeye başladı. Ancak Ertem Y.’nin eşi F.Y., kulağına gelen dedikodudan rahatsız olup eşine, “Senin, Z.Ö. ile imam nikahı yaptığın konuşuluyor doğru mu" diyerek sitemde bulundu.
Bunun üzerine eşini ve imam nikahlı yaşadığı iddia edilen kadını bir araya getirmeye karar veren Ertem Y. kendisine yardımcı olması için yanına aldığı arkadaşı A.A. ve resmi nikahlı karısı F.Y. ile birlikte Z.Ö.’nün çalıştığı fabrikaya gitti. Fabrikadaki yöneticilerinden izin alan Z.Ö., kendisini bekleyen minibüse bindi. İki kadın arabada tartışmaya başlayınca Ertem Y. araya girip iki tarafı da sakinleştirmeye çalıştı. Bir ara tartışmanın dozunu arttıran Z.Ö.’ye sinirlenen Ertem Y., "Sen benim karıma nasıl hakaret edersin" diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine Z.Ö. çantasından çıkardığı sustalı bıçağı Ertem Y.’nin kalbine sapladı.
Ağır yaralı halde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan 2 çocuk babası Ertem Y. doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Olay sonrası oğluyla evine giden Z.Ö. ise polisler tarafından gözaltına alındı. İfadesinde, Ertem Y.’nin eşinden boşanıp kendisi ile evleneceği vaadinde bulunduğu belirten Z.Ö., "Bunu kendi hanımı da biliyordu, benim oğlum da. Buna rağmen Ertem sürekli beni oyalıyordu. Olay günü çalıştığım fabrikanın önüne servis minibüsü ile geldiler. Araçta çıkan tartışmada evlilik sözü vermesine rağmen bana bağıran Ertem’i sinirlenip bıçakladım. Olayın bu boyuta gelmesini istemezdim" dedi.
İfadesinin ardından adam öldürmek suçundan mahkemeye sevk edilen Z.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)