DHKP-C terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan ve 3’üncü Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen Asuman Akça’yı örgütle bağlantısını kestiği için vuranlar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapsin yanı sıra 39 buçuk yıla kadar hapis istendi.

DHKP-C terör örgütüne yönelik 2008 yılında yapılan bir operasyonda örgütün “İstanbul Silahlı Kanadı Sorumlusu” olarak gözaltına alınarak tutuklanan 39 yaşındaki Akça 3’üncü Yargı Paketi kapsamında pişmanlık yasasından faydalanarak cezaevinden çıkmıştı. Tahliye edilen Akça, örgütle bağlantılarını kesmiş ve İstanbul Küçükçekmece’de ailesi ve ablasıyla yaşamaya başlamıştı. DHKP-C örgütü tarafından takibe alınan ve 2012 Kasım ayında yaşadığı evde başından vurulan Akça, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.

Başlatılan soruşturma kapsamında silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Selçuk Aymaz gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Aymaz savcılıktaki sorgusunda eylemi DHKP-C terör örgütü adına işlediğini belirterek etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini belirtmişti. Aymaz’ın verdiği ifadeler doğrultusunda “infaz” talimatını verdiği iddia edilen Gürkan Türkoğlu’na ulaşılmıştı.

İki isim hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüpheliler Selçuk Aymaz ve Gürkan Türkoğlu hakkında hazırlanan iddianamede eylemin terör örgütü DHKP-C adına planlanarak işlendiği anlatıldı.

İki şüpheli için iddianamede, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek,” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Şüpheliler hakkında ayrıca “Kasten tasarlayarak öldürme teşebbüs, silah kanununa muhalefet ve terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından ise 39 buçuk yıla kadar hapis istendi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İki sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.