Eskişehir’de 30 gün önce kaybolan Burak Sargın’ın uyuşturucu partisinde hayatını kaybettikten sonra arkadaşları tarafından gömüldüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre 18 Ocak 2013 tarihinde arkadaşları ile Kütahya’da bulunan kaplıcalara gitmek için Eskişehir'deki evden ayrılan Burak Sargın’dan (22) bir daha haber alınamamıştı. Yaklaşık 30 gündür kendisinde haber alınamayan Sargın’ın uyuşturucu partisinde hayatını kaybettikten sonra arkadaşları tarafından bir araziye gömüldüğü ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amiri Erdoğan Küçükarıkan kontrolünde Sargın’ı bulmak için özel bir ekip kurulmuştu. Ekip, öncelikle Sargın’ın son kez beraber olduğu 4 arkadaşı gözaltına aldı. Arkadaşları ilk ifadelerinde, Sargın ile akşam beraber gezdiklerini, daha sonra bir alanda şarap içtikten sonra dağıldıklarını belirtti. Sargın’ın Kütahya'ya gitmediğini belirleyen ekip, 4 arkadaşı incelemeye aldı. Ekip, şüpheli durumunda bulunan arkadaşları yaklaşık 12 kez sorguya aldı. Sorguya alınan arkadaşlardan konuşabilecek olan bir kişiyi tespit eden ekip amiri Küçükarıkan, bu kişiyi ayrıca 4 kez daha sorguya aldı. Sorgulama sırasında bu kişi Burak Sargın’ın öldüğünü itiraf etti.

“BATTANİYEYE SARIP GÖMMÜŞLER”

Bunun üzerine geriye kalan 3 arkadaş yeniden gözaltına alındı. Sorgulamaları yapılan arkadaşlardan biri, olayı itiraf ederek Burak Sargın’ın Eskibağlar Mahallesi'nde bulunan bir evde yaptıkları uyuşturucu partisinde Bonzai maddesi ile uyuşturucu hap içmesi sonucunda öldüğünü iddia etti. Şüpheli, battaniyeye sardıkları cesedi diğer arkadaşlarıyla birlikte kapalı kasa ticari bir araçla Kızılinler mevkiinde bir araziye gömdüklerini söyledi. Alınan ifade sonrasında olay yerine gelen Cinayet Büro Amirliği özel ekibi, Sargın’ın cesedini gömüldüğü yerden çıkardı. İlk belirlemelere göre ise Sargın’ın vücudunda yaralamaya yönelik bir bulguya rastlanmadı.

“EŞYALARINI VE OLAYDA KULLANDIKLARI KAZMA VE KÜREĞİ TESLİM ETTİLER”

Şüpheliler, olayın açığa çıkmasının ardından Sargın’a ait kıyafetleri ve olayda kullandıkları kazma ile küreği de ekibe teslim etti. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "adam öldürmek" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. Emniyette son defa ifadeleri alınacak olan 4 şüphelinin daha sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Cesedi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan gencin kesin ölüm sebebi, burada yapılacak detaylı otopsi sonrasında belli olacak.