Eskişehir’de, bir besihaneye ait tezek kuyusuna düşen at, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fevzi Çakmak Mahallesi Elmalı Sokak’ta yaşayan ve eşinin ölümü sonrası 6 çocuğuna tek başına bakan 47 yaşındaki Ayten Çalışkan’ın, kağıt toplarken kullandığı ve tek gelir kaynağı olan atı, evinin yakınındaki besihaneye ait tezek kuyusuna düştü. Komşuların haber vermesi üzerine olayı öğrenen ve büyük bir telaş yaşayan kadın, hemen durumu itfaiye ekiplerini bildirdi. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, vatandaşlarında desteğiyle güçlük içinde atı kuyudan çıkardı. Atın, dakikalarca kepçenin tezekleri temizlemesi sonucunda battığı yerden çıkartılması sahibini sevindirdi. Vücudu tezek olan at, itfaiye ekiplerince çıkarıldıktan sonra yıkandı.

Olayı anlatan Ayfer Çalışkan, eşinin öldüğünü ve tek gelir kaynağının at ile işe çıkmak olduğunu ifade etti. Yetkililerin hayvanının düştüğü yerde bir an önce önlem alması gerektiğini anlatan Çalışkan, “Burası besihane. Bu mahalle arasına yapılmaması gerekir. Buraya korkuluk ya da kimsenin girmemesi gerektiğini belirten tabela olması gerekiyor. Bugün hayvan düştü, yarın bir çocuğumuz düşebilir. Ben bundan ekmek kazanıyorum. Benim eşim öldü, ben nerden para kazanacağım. Bugün işe çıkamadım, evde ekmek param yok. Evim kira, elektrik su parası var. Altı çocuğum var, onlar yemek içmek istiyor. Atın düştüğü komşular görmüş. Atı bağlamıştım, çocuklar çözmüş. At da tezek kuyusuna gelmiş düşmüş. Buraya düşen bir çocukta olabilirdi. O zaman ne yapmamız gerekiyor. Bu at benim için çocuklarım kadar önemli. Çünkü bu atla ben evime bakıyorum. Bugün işe çıkamadım. Evde çocuklarım aç kaldı. Devlet bu tür sorunlara karşı önlem alması gerekiyor. Sağolsunlar Büyükşehir Belediyesine ait 110 itfaiye ekipleri gelip çıkarmak için yardım ettiler. Daha sonrada atımı yıkadılar daha ne isteyim” dedi.