İstanbul Pendik’te "yasadışı silah ticareti" yaptığı iddia edilen iki kardeşin evlerine düzenlenen baskında av tüfekleri ve suikast silahları ele geçirildi. İki kardeş gözaltına alındı.
İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pendik’te Murat A. ve İbrahim A. adındaki iki kardeşin, "yasadışı silah ticareti" yaptıkları yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Kardeşleri bir hafta boyunca teknik ve fiziki takibe alan ekipler, adreslerden birindeki yoğunluk üzerine dün operasyon kararı aldı.
Ekipler, Murat A. ve İbrahim A.’nın evleri ile birlikte diğer kardeş Bülent A.’nın da evine şafak vakti baskın düzenledi. Murat A. ve İbrahim A. gözaltına alınırken, evlerde detaylı arama başlatıldı. Evlerde yapılan aramada, herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken kilitli bir çelik kasa ekiplerin dikkatini çekti. Kardeşler kasanın kilidini açmamakta diretti. Kasa, ekiplerin uzun uğraşları sonunda açıldı. Kasanın içinden 6 adet av tüfeği, 7 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet şarjör ve 268 adet fişek çıktı. Ele geçirilen silahlardan bazılarının ’suikast silahı’ olması dikkat çekti. Gözaltına alınan Murat A. ve İbrahim A., bugün sabah saatlerindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan her iki kardeşin de daha önce, "silah bulundurmak" ve "uyuşturucu madde suçları"ndan poliste kaydı olduğu öğrenildi.
(İHA)