Burdur Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı V.C hakkında, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Burdur Cumhuriyet Savcısı Cihat Köksal tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı V.C.’nin işsiz kadınlara yönelik meslek edindirme projesi hazırladığı, proje kapsamında kullanılmak üzere İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından 24 bin lira hibe desteği sağlandığı belirtildi.

İddianamede, derneğin bazı yönetim kurulu üyelerinin polis merkezine müracaat ederek, "Paranın V.C. tarafından amacına uygun kullanılmadığı, kursta kullanılan malzemelerin kursiyerlere para ile satıldığı, sahte fatura alınarak hibe parasından kursa harcama yapılmış gibi gösterildiğini, gelirlerin V.C. tarafından ne şekilde kullanıldığının bilinmediğini" söyledikleri anlatıldı. İddianamede, V.C.’nin hibe parasından evine perde yaptırdığı iddia edilerek "Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialar ile ilgili soruşturma işlemlerine başlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Burdur Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede V.C. hakkında, "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis, TCK 204/1 maddesi gereğince 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar cezası verilmesi istendi.

İddianamede, dernekte sayman olarak görev yapan A.Ö. için de "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, Dernekler Kanunu'na muhalefet" suçlarından TCK'nın 155/2 maddesi gereğince 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve Dernekler Kanunu'nun 32/e maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi.