Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir apartmandaki 5 daireye giren hırsız ya da hırsızlar, evlerden birinde bulunan Atatürk resmine cam parçaları ile zarar verdikten sonra resmin üzerine hakaretler içeren yazılar yazdı. Hırsızlar, aynı evde bulunan nazar duasını da parçaladı.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz günlerde güpegündüz Yahya Kaptan Mahallesi G 33 Blok'ta bulunan 5 daireye hırsız ya da hırsızlar, evlerdeki değerli eşyaları çaldı.

F.T. isimli şahsın kızının yaşadığı daireye giren hırsızlar, evdeki ziynet eşyaları ile değerli eşyaları aldı.

İddiaya göre zanlılar daha sonra evde asılı bulunan F.T.’nin kara kalem çalışması olarak yaptığı ve kızına hediye ettiği Atatürk portresinin çerçevesini kırdı. Cam parçaları ile Atatürk’ün resmine zarar veren hırsız ya da hırsızlar, resmin üzerine de hakaret içerikli ifadeler yazdı. Hırsızlar diğer odada bulunan nazar duasını da kırıp parçalamayı ihmal etmedi. Hırsızlık olayını fark eden bina sakinleri, durumu hemen polise bildirdi.

"KURBAN ETLERİNE BIÇAK SAPLAMIŞLAR"

Olay yerine gelen ekipler evlerde inceleme yaparken, yaklaşık bir ayda tamamladığı kara kalem çalışması Atatürk resminin hırsızlar tarafından parçalandığını gören F.T., yaşadığı olay karşısında çok şaşırdığını söyledi. Atatürk resmini ve nazar duasını o halde görünce hırsızlık olayını unuttuklarını belirten F.T., “Eve giren bir hırsız Atatürk’ten ya da Kuran’dan ne ister, bunu neden yapar, anlamak çok zor” dedi.

Bu ülkede herkesin bir şehit ya da gazi yakını olduğunu belirten F.T., “Ülkenin kurucusu olan Atatürk’ü sevmezsiniz, bunu anlarız ama Kur'an'dan ne istiyorsunuz? Diğer dairelerde de dolaptan çıkardıkları kurban etlerine bıçak saplamışlar. Bunları yapanların normal bir ruh haline sahip olduklarını zannetmiyorum. Ben bu resmi bir ay boyunca uğraşarak yapmıştım. Her ne olursa olsun içimizdeki Atatürk sevgisi bitmeyecek. Bu resmin yerine pastel olanını yapacağım” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.