Aydın’ın Nazilli ilçesinde oturduğu evden tahliyesi istenen bir şahıs, oğlunu rehin aldı. Polis ekipleri ikna çalışmaları sırasında düzenlenen operasyon ile rehin alınan çocuğu kurtardı.
Olay, Nazilli Kurtuluş Mahallesi 360 Sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, üvey ağabeyinin annesinden kalan evi hileli bir şekilde sattığını iddia eden M.K. (55), 8 yaşındaki oğlu M.K’yi rehin alarak tahliye işlemlerinin durdurulmasını istedi. İlk olarak çatıya çıkan ve çocuğunu kolonya şişesi ile yakacağını söyleyen M.K., polis ekiplerinin ikna çabaları ile birinci kata indirildi. Polis ekiplerinin evin arka bahçesinden girerek müdahale ettiği olayda 8 yaşındaki M.K., itfaiye merdiveniyle olay yerinden uzaklaştırılırken, polisler evin içine girdi.
Evin dışındaki polis ekiplerinin oyaladığı baba M.K., arkasından gelen iki polis memurunun müdahalesinin ardından yaşanan arbedenin ardından kelepçelenerek evden çıkartıldı. Kendisini görüntüleyen basın mensuplarına ağabeyinin evi hileli bir şekilde sattığını dile getiren M.K., 12 Eylül döneminde 16 yıl 2 ay haksız yere hapis yattığını da dile getirdi.
Gözaltına alınan M.K. ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Evin yeni sahibi S.H. ise açıklama yapmaktan kaçındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)