Şanlıurfa’da maganda kurşunu, evin bahçesinde dünürleriyle oturan kadının sırtına isabet etti.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Yenice Mahallesi 5161. Sokak’ta oturan Yıldız Koparan, eve misafir olarak gelen dünürleri ile bahçede otururken sol arka omzuna saplanan maganda kurşunuyla yaralandı. Kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen mermi ile yaralanan Yıldız Koparan, 112 ambulansı ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hafif yaralanan Koparan gerekli tedavisinin ardından gece taburcu edilerek evine gönderildi. Yaşanan olayı anlatan Muharrem Dalkız, dünürünün sırtında ses duyduğunda mermi ile yaralanacağına ihtimal vermediğini kaydetti. Koparan’ın sırtına saplanan merminin kovanı yere düşmesi ile silahla vurulduğunu anladığını söyleyen Dalkız, “Akşam saat 22.00-22.30 sıralarıydı. Dünür Yıldız Koparan’ın sırtında bir ses duydum. Önce yarasa ya da bir taş geldi zannettim. Dünürüm, ‘sırtımda kurşunu tutmuşum’ deyince, bu kez ‘eşek arısı’ zannettim. ‘Mermi değildir’ diye düşündüm. Israrla ‘mermiyi tuttum’ deyince, tişörtünü açmadan dokundum. Mermiyi hissettim. Biraz doğrulmasını istedim. Doğrulduğunda mermi çekirdeğinin yere düştüğünü gördüm. Sonra bir bezle yarasının üzerine tampon yaptık” dedi.
Yıldız Koparan’ın kocası Mehmet Koparan ise sırtından yaralanan eşinin mermiyi tutunca silahla vurulduğunu anladığını kaydetti. Çevrede silah sesi duyduklarını ama merminin nasıl geldiğini anlamadıklarını belirten Koparan, yaşananları şöyle anlattı:
Gece dünürlerimiz misafirliğe gelmiş, bahçede oturuyorduk. 6 kişiydik. Bir süre sonra eşimin bağırmasını duydum. Yaralandığını söyledi. Bir taraftan da elini sırtına götürerek, mermiyi tuttu. Sırtına kurşun saplandığını anladık. Eşim silahla vurulduğunu söyleyip, bağırmasıyla komşular ayağa kalktı. Kendi aracımızla yola çıktık. Yarı yolda ambulansla karşılaştık. Silah sıkan kimseyi görmedik” dedi.
Düğünlerde sıkılan mermi ve yasadışı eylemlerde atılan yabancı maddelerden dolayı kendileri gibi masum birçok kişinin yaralandığını söyleyen Mehmet Koparan, benzer sebeplerden kimsenin canı yanmasın dileğinde bulundu. Koparan, güvenlik güçlerinin ise sevinçli ve üzüntülü günlerde havaya ateş açanlara yönelik denetimlerinin arttırılmasını istedi.
(İHA)