Esenler’de tekstil işi yapan kadın, bir süredir birlikte olduğu şahsı evlilik vaadinden döndüğü gerekçesiyle öldürdü.

Olay, iki gün önce Esenler Namık Kemal Mahallesi Hadımköy yolu üzeri üzerinde meydana geldi. İddiaya göre; En büyük oğlu ile bir tekstil işi yapan şüpheli Nilüfer Kara (34), işyerlerinin karşısında diğer bir tekstil firmasının servisçiliğini yapan evli 3 çocuk babası Salih Kökçü (39) ile evlenme vaadi ile ilişki yaşamaya başladı. Bir süre sonra Kürkçü, Kara’ya verdiği evlilik sözünden döndü. Bunun üzerine Kara, bu durumu kardeşi Ali Kara’ya anlattı. Ardından Nilüfer Kara ve kardeşi Ali Kara, Salih Kürkçü’nün evine giderek konu üzerinde görüştüler. Yapılan konuşma sırasında evliliğe sıcak bakmayan Salih Kökçü, Kara’ya dönerek, “Ben senle evlenemem fakat sana bakarım” dedi. Bir süre evde oturan Nilüfer ve Ali Kara görüşmenin ardından evden ayrıldı.

İddiaya göre; yapılan bu görüşmenin ardından Nilüfer ve ağabeyi Ali Kara, Salih Kürkçü ile birlikte evden çıktı. Kürkçü misafirlerini uğurlamak üzere geldiği otobüs durağında bir anda çantasındaki tabancayı çıkaran Nilüfer Kara’nın silahlı saldırısına uğradı. Salih Kürkçü göğsüne aldığı yarayla birlikte can verdi. Ardından Kara kardeşler olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

İKİ KARDEŞ, İLK TESPİTLERİN ARDINDAN GÖZALTINA ALINDI

Yapılan ilk incelemelerin ardından soruşturma başlatan polis, cinayetle ilgili delillerden yola çıkarak olaydan bir gün sonra Nilüfer Kara ve kardeşi Ali Kara’yı gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularında Ali Kara susma hakkını kullanırken Nilüfer Kara cinayeti kendisi işlediğini itiraf etti.

Her iki şüpheli emniyette alınan ifadelerinin ardından dün adliyesine sevk edildi.