Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden evlenmek için Gaziantep’e bir aracı vasıtasıyla giden vatandaş, aracının getirdiği Faslı bir kadın ile evlenmek isterken kadının zorla evlendirildiğini ve kendisinin de dolandırıldığını anladı.

Emirdağ ilçesi Yeniköy köyünde Murat Avcı isimli vatandaş iddiaya göre evlenmek için Gaziantep’te bir aracı ile tanıştı. İsminin Ahmet olduğu ileri sürülen aracı, Murat Avcı’ya Faslı bir kadının kendisiyle evlenmek istediğini söyledi. Aracı tarafından Fas uyruklu gelin adayı Gaziantep’ten Emirdağ ilçesine getirildi. Aracının 7 bin liralık aracılık ücreti ve 20 bin lira başlık parasıyla birlikte Gaziantep’e döndüğü ileri sürülürken, daha sonra gelin adayı ile tercüman vasıtasıyla görüşen damat adayı Murat Avcı, kadının evlenmek içen değil çalışmak için geldiğinin anlaşıldığını ifade etti.

“30 BİN LİRA PARAMIZ GİTTİ, GELİNDE NİKAH FALAN İSTEMİYOR, GİTMEK İSTİYOR”

Başından geçen olayı İHA muhabirine anlatan Avcı, “Buradan Antep’e gittik. Bir tane aracıyla görüştük. Aracının ismi Ahmet’ti ama soy ismini bilmiyorum. Ahmet, oradan bir tane kız buldu ve o kızı aldı. Aracıya biz 7 bin TL para verdik ve orada aracının bütün masraflarını çektik. Aracı buraya kadar kızı getirdi. Ondan sonra başlık parası verdik 20 bin TL. 10 bin TL’si gitti, 10 bin TL’si burada kaldı. Burda Arap olduğu için, Fas’tan geldiği için gelin tercüman falan bulduk. Bunlar altın falan istedi ve biz 10 bin TL’lik altın taktık. Tekrar bir 10 bin TL’lik altın daha istediler. Sürekli bir şeyler istenince biz de şüphelenerek kıza sorduk tercüman aracılığıyla konuştuk. Gelin tercümana hepsini anlattı. Dedi, ‘ben buraya iş için geldim. Beni burada sattılar’ dedi. ‘Ben evlenmek istemiyorum, gitmek istiyorum’ dedi gelin. ‘Benim Antep’te nişanlım var’ diyor. 8-9 yaşlarında kadından mıdır ondan değimlidir bilmiyoruz ama bir tane çift cinsiyetli çocuk var. Şimdi bizim 30 bin lira paramız gitti. Gelin de nikah falan istemiyor gitmek istiyor. Biz şimdi bir çetenin, mafyanın eline düştük ve dolandırıldık. Biz yandık başkaları yanmasın.” diye konuştu.

(Hayati Kanat/İHA)