Adana’da, bir anne ve kızı, evlerine AK Partili adayların seçim afişini astıkları için komşuları tarafından darp edildiklerini ileri sürdü.

Olay, Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Sert ailesi evlerine AK Parti Sarıçam Belediye Başkan Adayı Ahmet Zenbilci ve AK Parti Sarıçam Belediye Meclis Üyesi adayı Fatih Güzel’in seçim afişini astıktan sonra komşuları ile arası bozuldu. Zaman zaman yaşanan küçük çaplı tartışmalar sonucu dün Sert ailesi ile komşuları arasında kavga çıktı. Kavgada Ebrar Sert ve annesi Emine Sert yaralandı. Polislerin gelmesiyle yatıştırılan olay karakolda bitti. İki tarafta birbirinden şikayetçi oldu.

Kavgada darp edilen Ebrar Sert, “Bir aydır bizi taciz ediyorlar. Dün de komşumuzun kızı bana hakaret etti. Ben de ailesinin yanına gittim. Ben şikayet etmek için ailesinin yanına gittim ama onlar bana saldırmaya başladı. Sonra annemle kardeşim geldi. Kavga çıktı. Birbirimize girdik” dedi.

Ebrar Sert’in babası Erkan Sert de kendisinin normalde AK Partili olmadığını, ancak patronu Fatih Güzel’in AK Parti’den meclis üyesi adayı olması nedeniyle yediği ekmeğe ihanet etmemek için pankartı astığını ifade ederek, “Komşularımla düğüne gittik, birlikte halay çektik. Ama ne zaman AK Parti’nin afişini astım komşumun tavrı bize karşı değişti. Bize düşman gibi davranmaya başladılar” diye konuştu.

Kavga olduğu sırada evde olmadığını kaydeden Erkan Sert, kızı ve eşinin darp raporu alarak şikayetçi olduğunu söyledi.