Beşiktaş’ta işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan temizlik işçileri ile bir grup DİSK üyesi, kendilerine tepki gösteren bir grupla kavga etti. Kemer ve sopalarla birbirlerine saldıran gruplara polis gaz sıkarak müdahale etti.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle bir süredir eylem yapan temizlik işçilerinin bağlı olduğu sendika yetkililerinin çöpleri parklara döktüğünü iddia ederek olaya tepki göstermiş, çöpleri kendi toplamıştı. Eyleme devam eden işçilere ve bağlı oldukları sendikaya tepkisini sürdüren Başkan Murat Hazinedar belediye çalışanları ve vatandaşlarla birlikte Dünya Barış Parkı’na gelerek çiçek dikti. Başkan Murat Hazinedar, çiçek diktikten sonra parktan ayrıldı.

GRUPLAR KEMER VE SOPALARLA BİRBİRLERİNE SALDIRDI
Başkan Hazinedar’ın parktan ayrılmasının ardından parkta bekleyen işçiler ile bir grup Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) üyesi, kendilerine tepki gösteren bir grupla ağız dalaşına girdi. Sözlü kavganın büyümesi üzerine parka giren grup saksıda bulunan çiçekleri yere attı. Kemerle ve sopalarla birbirlerine saldıran gruplara polis müdahale etti.
Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri gaz sıkarak grupları ayırmaya çalıştı. Bu sıra olay yerinde bulunan bazı vatandaşlar gazdan etkilendi. Olay sırasında bir kişi de başından yaralandı.
(İHA)