Adana’da kapısını kırdıkları markete sürünerek giren hırsızlar, alarmın çalmasının ardından aldıkları sigaralarla birlikte hızla kaçtı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi 71517 Sokak’ta meydana geldi. Sabaha karşı saat 04.45’te markete gelen iki hırsız, kapıyı levye yardımıyla açtı. Profesyonel hırsızlar, gazete dağıtıcısının geleceğini önceden hesaplayarak içeri girmeden uzaklaştı. Hırsızların gitmesinden 5 dakika sonra markete gelen dağıtıcı, gazeteleri bırakarak uzaklaştı. Ancak hırsızların aralıklı bıraktığı kapıyı fark etmedi. Bunun üzerine tekrar markete gelen hırsızlardan biri, alarmın çalmaması için dizlerinin üstüne çöktü ve bir süre süründü. Yaklaşık 2 metre ilerleyen hırsız, alarmın çalmasıyla sigaraların bulunduğu rafa koştu. Arkadaşıyla birlikte raflardaki pahalı sigaraları yanlarında getirdikleri çuvala dolduran hırsızlar, olay yerinden hızla kaçtı. Hırsızlar yaklaşık bir dakikada 5 bin TL değerinde sigara çaldı.

“PAHALI SİGARALARI ALMIŞLAR”

Market sahibi Nejat Arslan, sabah işyerini açmaya geldiğinde hırsızların girdiğini fark ederek durumu polise bildirdi. Arslan, hırsızların kapıyı açmak için 17 dakika uğraştığını belirterek, “İçeri emekleyerek giriyorlar alarm çalmasın diye. Sonra benim 5 bin TL’lik sigaramı götürüyorlar. Pahalı sigaraları almışlar. Yani 10 TL’lik sigaralardan almamışlar. Aceleden hepsini alamamışlar” dedi.

Yakın zamana kadar geceleri işyerinde yattığını kaydeden Arslan, alarmın artık çare olmadığını, bu nedenle de bundan sonra da dükkanında kalacağını söyledi.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.