Fatih’te bir altın işleme atölyesindeki çelik kasalardan 2,5 milyon TL’lik 30 kilo altını alan 4 kişi kayıplara karıştı. Zanlıların, güvenlik kamerası ve alarm sistemini de devre dışı bıraktığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 04.00 sıralarında 4 kişi, Cağaloğlu semtinde Hamam Sokak üzerindeki Yavuz İş hanının çatısından 5. kattaki altın işleme atölyesine girdi. Daireye girmeden önce alarm ve güvenlik kamerası sistemlerini devre dışı bırakan şüpheliler, çelik kapıyı kısa bir sürede açtıktan sonra çelik kasalara yöneldiler. Zanlılar, altınların içinde bulunduğu çelik kasaları bir gün boyunca açmaya çalıştı. Uzun süren uğraşlar sırasında çelik kasaları spiral taşlama makineleri kesen şüpheliler, 30 kilo işlenmiş altını alarak pazarı pazartesiye bağlayan gecenin 04.00’ünde dışarıya çıktılar.

Şüphelilerin, dışarıya çıkışları sırasında kayıt yapan güvenlik kamerası sistemini de yanlarında götürdükleri öğrenildi. Zanlıların yaklaşık 6 ay boyunca iş yerlerini gözlemledikleri, daha önce iş yerlerine gözlemci gönderdikleri, çelik kasaların özelliklerini inceledikleri, iş yerlerinin cumartesi ve pazar günlerinin kapalı olduklarını tespit ettikleri, soygunu da buna verilere göre kurguladıkları tahmin ediliyor.

Altın işleme atölyesinin işletmecilerinden Eşref Şahin, “Cumartesi günü saat 5 gibi kapatıp eve gittik. Gece saat 04.00 civarından çatı katının penceresinden iş hanına girdiler. Alarmı ve güvenlik kamerası sisteminin kablolarını keserek devre dışı bırakmışlar. İş yerine girdikten sonra saatlerce çelik kasaları açmaya çalışmışlar. Çelik kasaları spiral taşlama makineleri ile kesmişler. Yaklaşık 15 saat boyunca sadece bizim kasayla uğraşmışlar. Kasanın içinde 30 kilo altın vardı. Hepsini almışlar. Bu altının piyasa değeri şuanda 2,5 milyon ediyor. Bizim çelik kasamız son sistem bir kasadır. Matkapla veya başka bir keski ile açılamazdı. Şahıslar sanırım bunu biliyor olacaklar ki spiral taşlama makineleri kullanmışlar. Şahıslar çıkarken güvenlik kamerası kayıtlarını yapan cihazı da götürmüşler” dedi.

Emniyet ekipleri 30 kilo altını çalarak kayıplara karışan zanlıları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Bu arada iş hanına girilen çatı katının penceresi yeniden tamir edilerek demir çubuklarla kapatıldı.