Bayram tatili için gittikleri Balıkesir'de yediği dondurmadan sonra boğaz ağrısı şikayeti üzerine gittiği hastaneden evine gönderildiği iddia edilen ve daha sonra da hayatını kaybeden 18 yaşındaki Fatma Keskin, memleketi Kütahya'nın Kırgıllı köyünde dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bursa'da otopsi yapıldıktan sonra ambulansla Kırgıllı köyüne getirilen Keskin için öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kırgıllı Camii'ndeki cenaze törenine, Fatma Keskin'in babası İbrahim Keskin, sözlüsü Mustafa Gencer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Namaz sonrası cemaatten helallik isterdi. Bu arada, Fatma Keskin'in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Keskin'in naaşı omuzlar üzerinde köy mezarlığına getirildi. Fatma Keskin burada dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

OLAYIN ÖZETİ

İddiaya göre, Kütahya'da oturan 18 yaşındaki Fatma Keskin, ailesiyle birlikte bayram tatili için Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki yazlıklarına gitti. Yediği dondurmadan sonra boğazları ağrımaya başlayan genç kız, içtiği ağrı kesicilerin acısını hafifletmemesi üzerine ablasıyla devlet hastanesine gitti. Gerekli incelemenin ardından serum takılan Keskin, bir şeyi olmadığı gerekçesiyle evine gönderildi. Kan kusmaya başlayan genç kız, artan ağrıları yüzünden sabah tekrar hastaneye kaldırıldı. Gerekli tetkiklerin ardından tekrar evine gönderilen Keskin, üçüncü kez hastaneye kaldırıldığında, doktorlar, genç kızın 100 insanda bir görülen bir rahatsızlığının olduğunu belirtti. Acilen kanının değiştirilmesi gerektiği ifade edilen genç kız, ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 gün de burada tedavi gören Fatma Keskin, durumunun kötüleşmesi üzerine özel bir hastaneye sevk edildi. Fakat Keskin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

EVLİLİK HAYALLERİ KURUYORDU

Hayatını kaybeden genç kızın, olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen sözlüsü Mustafa Gencer, "Evlenme hayalleri kuruyorduk. Gece fenalaşınca beni çağırdı. 'Aşkım ben iyi değilim' dedi. Sarılıp öptü , 'Bırakma beni, ben iyi değilim' dedi. Öleceği içine doğmuştu" ifadelerini kullandı.

Fatma'nın şüpheli ölümü üzerine savcılığın soruşturma başlattığı öğrenildi.