İzmir’in Buca ilçesinde fatura ödeme merkezi işleten N.K. isimli şahsın, fatura merkezine ödenen toplam 1 milyon liralık parayı yatırmayarak kayıplara karıştığı öne sürüldü. Faturalarını yatırdıkları halde elektrik ve doğalgazlarının kesildiğini öğrenen vatandaşlar soluğu fatura ödeme merkezinde alınca “Cenazemiz dolayısıyla kapalıyız” yazısını görünce şoke oldu. Mağdur vatandaşlar, fatura ödeme merkezi önünde mağdur kuyruğu oluşturdu.

Yaklaşık 25 yıl İzmir’in Buca ilçesinde esnaflık yaptığı belirtilen N.K. isimli şahsın, iki yıl önce açtığı fatura ödeme merkezinde yaklaşık 1 milyon TL vurgun yaptığı öne sürüldü. Faturalarını yatırdıkları halde telefon, internet, doğalgaz, su ve elektriklerinin borç nedeniyle kapatıldığını öğrenen vatandaşlar, soluğu fatura ödeme merkezinde aldı. İşyeri önünde kalabalıklaşan mağdurlar çok geçmeden dolandırıldıklarını anladı. Mağdur vatandaşlar, N.K.’nın 500 kişinin toplam 1 milyon TL’yi bulan fatura parasını alarak geçen Pazartesi günü kayıplara karıştığını, dükkana da “Cenazemiz dolayısıyla kapalıyız” yazısını asarak kendilerini kandırdığını ifade etti. Dolandırıldıklarını anlayan mağdur vatandaşlar karakola giderek şikayetçi olurken, dükkanın önünde işyeri sahibinin gelmesini bekledi. Bazı mağdurların dükkanın camına "Bu işyeri dolandırıyor. Yemek nasip olmasın kefen bezine nasip olsun" yazdığı görüldü.

“GÜVENDİK”

N.K.’yı yıllardır tanıdıklarını ve ona güvendiklerini söyleyen Hamiyet Şener isimli vatandaş, “Şuan doğalgazım kapalı. Bir problem yaşamamıştım. Ona güvendik. Hiç tahmin etmezdim olanlara inanamadım. 300 TL doğalgaz faturam vardı. Elektrik ve su yatmadıysa toplam 500 TL fatura borcum olacak” dedi.

“SIKINTILAR YAŞANIYORDU”

Öğrenci Uğur Çalışkan ise tüm faturalarını bu merkeze ödediklerini belirterek geçmiş dönemlerde N.K. isimli şahısla sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Faturalarını yatırsalar bile sistemde görünmediğini söyleyen Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faturalarımızı buradan yatırıyorduk. En son su, elektrik ve doğalgaz faturasını yatırmıştık. Bugün doğalgazı kesmeye geldiler. Faturayı yatırıyorduk, yatırdığımız görünmüyordu. Mahallede arada kahveye, camiye gelirdi. Sıkıntılarımızı söylüyorduk, ‘Ben burada 25 yıllık esnafım böyle bir şey yapacağımı mı düşünüyorsunuz?’ diye soruyordu. Güveniyorduk ona böyle bir şey beklemiyorduk. Çok zor durumda kalan insanlar var. Öğrenci olarak zor durumda kaldık. Öğrenci olarak hakkımızı helal etmiyoruz.”