Konya’da, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yolcu midibüsünün, zincir takılmak üzere yol kenarına park edilen römorklu çekiciye çarpmasıyla meydana gelen trafik kazasında, 3’ü ağır 20 kişi yaralandı.
Kaza, saat 08.30 sıralarında Konya-Beyşehir karayolunun Kent Ormanı yakınlarında meydana geldi. Beyşehir’den Konya’ya yolcu taşıyan Ali Özkaral idaresindeki 42 BEF 43 plakalı midibüs, sürücünün kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolünü kaybederek yol kenarında zincir takılmak üzere park edilen römorklu çekiciye çarptı. Çekiciyle kafa kafaya çarpışan midibüsteki sürücü ve 19 yolcu yaralandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı yolcular, ambulanslarla Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Şoför koltuğunda sıkışan midibüs sürücüsü ise itfaiye ekiplerinin kar yağışı altında gerçekleştirdiği çalışmayla bulunduğu yerden çıkarıldı. Ayağının kırıldığı öğrenilen sürücü, sedyeye konulduktan sonra midibüsün kırılan penceresinden çıkarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BÜYÜK ARAÇLAR KAR NEDENİYLE RAMPAYI TIRMANAMADI
Yaralıların hastaneye kaldırılmasından sonra kaza nedeniyle kapanan karayolu kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı. Ancak, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda, TIR ve ağır tonajlı büyük araçlar rampayı tırmanamayınca trafik kilitlendi. Jandarma, polis ekipleri ve sürücüler, büyük araçların rampayı aşması için yoğun çaba harcadı. Büyük araçların ilerleyememesi nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluştu.
Öte yandan, Konya’dan Beyşehir istikametine gidecek olan araçlar Beyşehir yolu Akyokuş mevkisi girişinde karayolunda yapılan temizlik nedeniyle bir süre bekletildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)