Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşma sırasında sahaya girerek Fernandes’e tekme atan Mustafa Özel’e “yasak alana girmek” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın son dakikalarında sahaya girerek Fernandes’e tekme atan Mustafa Özel hakkında hazırlanan iddianame Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede Mustafa Özel’le beraber sahaya giren toplam 4 şüpheli için 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 16/2 maddesi gereği müsabakanın oynandığı yasak alana girme suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Haklarında dava açılan 4 şüpheli önümüzdeki günlerde Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunun 16/2 maddesinde ise ’’Fiilin müsabakanın seyrini veya güvenliğini bozması halinde, fail hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur’’ ifadesi yer alıyor.

TEKMEYE CEZA YOK

Müsabakanın oynandığı sırada sahaya girerek Fernandes’e saldıran Mustafa Özel’e yaralama suçundan ise takipsizlik kararı verildi. İddianamede Mustafa Özel’in olaydan sonra yaşananlardan çok pişman olduğu özür dileyip Fernandes’le uzlaşmak istediği belirtildi. Saldırıya maruz kalan Manuel Fernandes’in ise bu özrü ve uzlaşmayı kabul ettiği ifade edildi. İki tarafında uzlaşmaya varmasıyla şüpheli Mustafa Özel’e yaralama suçundan takipsizlik kararı verilerek dava açılmadı.

Öte yandan, davaya müdahillik talebi kabul edilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) de bu davada yer alacak.