Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 4 saat etkili olan sağanak yağış, derelerin taşmasına ve evlerin sular altında kalmasına neden oldu.

Seydikemer ve Fethiye ilçelerinde sabaha karşı başlayan ve yaklaşık 4 saat etkili olan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Fethiye’de Cadde ve sokaklarda yağmur suları altında kalırken, yağmur nedeniyle sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Araçların güçlükle ilerlemesi nedeniyle trafik zaman zaman durdu. Sık sık elektrikler kesildi. Pek çok evin kümeslerindeki tavuklar telef oldu, koyun ve keçiler sel sularına kapılırken, Seydikemer-Saklıkent yolu bir süre trafiğe kapandı. Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü Yetkilileri Fethiye’de metrekareye 38 kilo yağış düştüğünü kaydetti.

Aşırı yağmur en çok Seydikemer ilçesinde hayatı etkiledi. İlçede evler sular altında kaldı. Kadıköy Sulama Kanalı'nınyanısıra Ilıca Deresinin taşması sonucu Seydikemer-Saklıkent yolu trafiğe kapandı. Sel sularının yaklaşık 1 metreye ulaştığı karayolunda sulara gömülen bazı otomobiller yolda kaldı. Derelerin taşması sonucu Girmeler Köyü'ndeki 3 ev sular altında kalırken, 70’e yakın çiftçiye ait sera ve depolar zarar gördü. Girmeler Mezarlığı'nın çevre duvarı yıkılırken, sel sularının mezarları açma tehlikesine karşı kepçelerle kanallar açıldı. Yağmur sularına kapılan keçi ve koyunların kaybolduğu belirtildi.

SEL SUYU İÇİNDE YÜZEN EŞYALAR AĞLATTI

Çevrede ki dağlardan ve derelerden gelen sel suları, Girmeler Köyü sakinlerinden Hüseyin ve Münevver Büyüksünnetci'nin evini kullanılamaz hale getirdi. İki kardeş uykudayken aniden gelen yağmur suları 2 katlı eve doldu. Evdeki eşyalar su içinde yüzerken Büyüksünnetçi ailesi, kendilerini dışarıya zor attı. Yaklaşık 4 saat süren yağmurun ardından evin eşyalarını dışarı çıkarmaya çalışan Büyüksünnetçi ailesi, zaman zaman gözyaşı dökerek çevrede ki derelerin yıllardır ıslah edilmemesini eleştirdi.

Uyurken sel sularının evine dolduğunu anlatan Hüseyin Büyüksünnetci, kapılardan giren suyu engellemeye çalıştıklarını, ancak su seviyesinin 60 santimetreye ulaşması nedeniyle çaresiz kaldıklarını söyledi. 3 saattir suyun içinde olduğunu ve çok üşüdüğünü vurgulayan Büyüksünnetci, "Sular çekilirken eşyaları götürür korkusuyla evden ayrılamıyorum. Daha önce de su taşkınları oldu. Ancak böylesi ilk kez oluyor. Sel ilk geldiğinde belimize kadar suya gömüldük. Tüm eşyalar su içinde yüzüyor. Taşan dereyle ilgili önlem alınmasını istiyorum" diye konuştu.

Tüm eşyalarının eve dolan Sudan etkilendiğini aktaran Münevver Büyüksünnetci ise, kümeste tavuklarının telef olduğunu, keçilerinin de sel sularına kapılıp kaybolduğunu anlattı. Kıncılar köyü Akbük mahallesinde Şefik Öncer’in evine de su basarken, Güneşli, Döğer köyleriyle Saklıkentte’de bazı evler sular altında kaldı.

KÖYDE 70 HANE ZARAR GÖRDÜ

Aşırı yağan ve 4 saat süren şiddetli yağmurdan sonra sulama kanalında meydana gelen taşkınlardan köyün olumsuz etkilendiğini anlatan Girmeler Köyü Muhtarı Hamit Sarı da, “Köyümde 70 hane bu aşırı yağıştan etkilendi. 3 ev tamamen sular altında kaldı. Bu evlerde ki eşyalar kullanılamaz halde. Seralarda ayrıca açıkta ekili sebze bahçeleri selden tahrip oldu. Yetkililerden henüz ihalesi yapılmayan derelerin ıslah çalışmasının yapılmasını istiyoruz. Ayrıca ilgili kurumlardan hasar tespit çalışması başlatılmasını istiyoruz” diye konuştu.