Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 25 hastanın tedavi gördüğü diyaliz merkezinin çatısında yangın çıktı. Dumanların kapladığı binadan tahliye edilen çalışanlar ve hastalar gözyaşlarına hakim olamadı. Saat 10.30 sıralarında özel bir diyaliz merkezinin çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Diyaliz merkezinin çatısından dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri, durumu itfaiyeye haber verdi. Büyük bir paniğin yaşandığı merkezde tedavi gören 25 hasta, kısa süre içerisinde tahliye edildi. Kollarında serum ve tekerlekli sandalyelerle binadan çıkarılan hastalar büyük korku yaşadı. Bazı hastalar ve diyaliz merkezi çalışanları, yaşadıkları panik nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı. Yangına Fethiye, Ölüdeniz ve Karaçulha belediyeleri itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Diyaliz merkezi görevlileri, itfaiye ekiplerine söndürme çalışmaları sırasında yardım etti.

Diyaliz merkezindeki yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinin sıkıntı yaşamaması için, polis ekipleri yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Tahliye işlemi sırasında dumandan etkilenen bir hasta, 112 Acil Servis ambulansıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın 1,5 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği diyaliz merkezinde büyük çaplı maddi hasar oluştu.