Fethiye’ye tatile gelen biri İrlandalı turist, biri üniversite öğrencisi iki kişi serinlemek için girdikleri denizde boğularak hayatını kaybetti. Çevredeki tatilciler tarafından fark edilip karaya çıkarılan iki kişi, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Edinilen bilgileye göre, Fethiye Ölüdeniz Kumburnu mevkiinde serinlemek için arkadaşları ile birlikte denize giren Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Erkan Korkmaz (25), yüzme bilmemesi nedeniyle boğuldu. Arkadaşlarının fark ettiği Erkan Korkmaz çevredeki tatilcilerin ve görevlilerin yardımıyla denizden çıkarıldı. 112 acil sağlık ekibi kısa sürede olay yerine ulaşarak ilk yardımda bulundu. Ambulansa alınan Erkan Korkmaz Fethiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda öldü. Gencin 4 arkadaşı ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Olaya Cumhuriyet Savcılığı ile Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı el koydu. Üniversiteli gencin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

İRLANDALI TURİST KURTARILAMADI

Ölüdeniz’e tatile gelen İrlandalı turist serinlemek için Gemile koyunda girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. Yakınlarıyla birlikte Fethiye’ye tatile gelen İrlandalı turist David Eıranna Brun (57) serinlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi atlattı. Çevredeki tatilcilerin deniz üzerinde fark ettiği İrlandalı hemen kıyıya çıkarıldı. Gemile koyuna çağırılan 112 acil sağlık ekipleri, İrlandalı David Eıranna Brun’u hayata döndürebilmek için kalp masajı uyguladı. Ambulansa alınan İrlandalı turist Özel Fethiye Letoon Hastanesine kaldırılırken hayatını kaybetti. Olaya Cumhuriyet Savcılığı ile Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı el koydu. İrlandalı turistin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

FETHİYE’DE BİR ERKEK CESEDİ BULUNDU

Ölüdeniz beldesi Kabak koyu mevkiinde kurduğu çadır ile tatile geldiği sanılan ancak kimliği belirlenemeyen bir erkek cesedi bulundu. Kabak koyunda plaja biraz uzakta kurulu bir çadırın yanından ağır koku geldiğini fark eden tatilciler buraya gidip baktıklarında bir erkek cesedi olduğunu görünce durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve Cumhuriyet savcılığı olaya hemen el koydu. Yapılan inceleme ve araştırmada cesedin 4-5 günlük olabileceği ve çevreye ağır koku yaydığı belirlendi. Cumhuriyet savcılığı ve jandarma geniş çaplı tahkikat başlattı. Şahsın kimliğine ulaşılamazken ceset önce Özel Fethiye Letoon Hastanesi’ne ardından Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yetkililer kayıp şahısların yakınlarının jandarmaya başvurmalarını istedi.