Muğla’nın Fethiye ilçesinde, uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen gruba yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve özel harekat ekibi; uyuşturucu yetiştiren, uyuşturucu madde ticareti yapan ve sokak satıcısı olarak tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin; uyuşturucu maddeyi genç nüfus yoğunluğunu fırsat bilerek Fethiye’de piyasaya sürecekleri yönünde bilgi aldı. Üç ay sürdürülen çalışma sonucu Fethiye’de Özel Harekat destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda çete lideri M.S. adlı bayan ile suça karıştıkları tespit edilen A.B., E.A., F.S., D.D. ve V.Ş. isimli şüpheliler yakalandı. Yapılan aramalarda satışa hazır küçük paketler halinde esrar, bonzai maddesi, uyuşturucu hap, uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, Fethiye Adliyesi'ne sevk edildi.

LÜKS VİLLA KİRALADILAR

Çete üyelerinin Fethiye’nin turistik merkezlerinden Çalış Bölgesi’nde kiraladıkları lüks bir villada kaldıkları ve daha önce bir adam öldürme olayına karıştıkları tespit edildi. Ayrıca şüphelilerden bazılarının Fethiye Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü'nün aracını durdurmaya çalışmak suçundan bir süre cezaevine girdikleri ve ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirtildi.