Burdur’un Gölhisar ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik operasyonlar kapsamında bir dershane mühürlenerek tabelası indirildi.
Gölhisar Belediyesi ekipleri, Burdur Valiliği’nin gönderdiği yazı üzerine Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Körfez Dershanesi’nin kapattı. Önce dershaneyi mühürleyen ekipler, daha sonra itfaiyenin yardımıyla tabelayı söktü.
Gölhisar Belediye Başkanı Ramazan Canural, "Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik ilçemizde yetkimiz dahilinde ne gerekiyorsa yapacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi onların inlerine gireceğiz. 15 Temmuz Cuma gününden bu yana Çeşme Cumhuriyet Meydanında ’Milli İrade ve Demokrasi Nöbetimiz’ her yerde olduğu gibi ilçemizde de halkın yoğun ilgisiyle devam etmektedir. Başkomutanımız tamam deyinceye kadar demokrasi nöbetindeyiz" dedi.
Başkan Canural, Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Özel Körfez Dershanelerinin mühürlenip kapatıldığına da değinerek, "Bu çerçevede Fethullahçı Terör Örgütüne hizmet veren bu kurumun izinsiz eğitim-öğretime devam ettiği Valiliğimiz, Belediyemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tespit edilmiştir. Bunu müteakip söz konusu dershanenin kurum açma izni iptal edilerek, kapatılmıştır. Ayrıca belediye ekiplerimizce Özel Körfez Dershanesinin tabelaları da kaldırılmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü yapılanmasının Gölhisar’da tespit edilen tüm kurumlarının tasfiyesine yönelik çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kaydetti.
(İHA)