Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) destek olan Sakarya’da 10 şirket ve bu şirketlerin yurt dışında ortaklıkları olduğu belirtilen 5 şirkete kayyum ataması gerçekleşti.
Edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlar devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/ PDY’ye “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Anayasal Sistemi Silah Zoruyla Değiştirmeye Çalışma, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Finansal Destek Sağlama, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama, Vergi Usul Kanununa Muhalefette bulunma“ suçlarından tespit edilen ve Sakarya’da bulunan Özlem Çelik Büro Mobilyaları Tic. Ltd. Şti., Tarhan Techno Art Design İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.,
İnelsan Mühendislik İnşaat Elektrik Taahhüt San. ve Tic. A.Ş., LCI Gayrimenkul Yatırım San. ve Tic. A.Ş., İnelsan Mimarlık San. ve Ltd. Şti., Sakarya Ada Yaşam Yüzme ve Tenis Hizmetleri Ltd, Şti. ve bu şirketlerin yurt dışında ortaklıkları bulunan Greenway Investment, LLC, Marion Investment Trust, Granville İnvestment Trust, Goras Liberty İnvestments, LLC, Liberty Way investment, LLC isimli şirketlere kayyum atandığı öğrenildi.
(IHA)