Eskişehir’de cezaevi firarisi bir kişi bir apartmanın su deposunda yakalandı. Firarinin polisleri fark etmesi üzerine içi su dolu depoda nefesini tutarak saklanmaya çalıştığı tespit edildi.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cezaevinden yaklaşık bir önce firar eden ve 29 ayrı suçtan arandığı öğrenilen şüpheli M.T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Sürdürülen takip sonucu şüphelinin Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bir apartmanın bodrumunda olduğunu tespit eden ekipler, çevre güvenliğini alarak operasyon başlattı. Apartman içinde arama çalışmalarını sürdüren ekiplerin dikkatli davranması sonucunda şüpheli su dolu depo içinde yakalanarak gözaltına alındı. Bu sırada içi su dolu depoya giren şüphelinin, polis ekiplerini görünce nefesini tutarak kendini suyun içinde saklamaya çalıştığı belirlendi.
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne getirilen ve üzerindeki elbiselerinin ıslak olduğu gözlenen M.T., alınan sağlık raporunun ardından ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelinin, işlemlerinin ardından önce adliyeye, ardından ise cezaevine gönderileceği öğrenildi.
(İHA)