Samsun'da Ramazan ayında fitre verme bahanesiyle bir kadını 330 lira parasını alarak dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına başlandı.

İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde yaklaşık 2.5 ay önce meydana gelen olayda, Ramazan'da evine gittiği Melek A.(63) adlı kadını fitre verme bahanesiyle kandırarak 330 lira parasını alıp kaçtıktan sonra şikayet üzerine yakalanarak tutuklanan Akkız Ç.'nin (52) yargılanmasına başlandı. Aynı suçtan çok sayıda suç kaydı bulunan Akkız Ç., bugün Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. "Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan yargılanan Akkız Ç., suçlamayı kabul etmeyerek, "Melek A.'yı pazarda pazarlılık yaptığı için tanırım. Melek A.'yı 'Kız kardeşimin fitresini sana vereceğim' diye kandırmadım. Ben Melek'ten 330 lira da almadım. Polislerin beni aradığını öğrendim ve polislere teslim oldum. Ogün Melek A.'nın de evine gitmedim. Suçsuzum" dedi.

Melek A. ise, “Evde yalnız yaşarım. Eşim öleli 5 yıl oldu. 15 yıl pazarcılık yaptım ancak yaşım ilerledi şu an pazarcılık yapmıyorum. Akkız Ç.'yi pazarcılık yaptığımdan pazarda görürdüm. Ancak ismini bilmezdim. Olay günü mukabeleye gitmiştim ve bana 330 lira fitre ve zekat vermişlerdi. Eve dönmüştüm. Balkondan bakarken sanık Akkız Ç.'yi gördüm. Bana oruçlu olduğunu, çok bunaldığını ve lavaboyu kullanıp kullanamayacağını sordu. Ramazan ve oruçlu olduğunu söylemesinden dolayı eve kabul ettim. Bana ablasının çok zengin olduğunu söyledi ve 'Sana kumanya getireyim' dedi. Bana bin lira fitre ve zekat vereceğini söyledi. ATM'den para çekmek için 400 lira yatırması gerektiğini söyleyerek benden para istedi. Ben de 330 lira mukabeleden verdiklerini söyleyerek o parayı kendisine verdim. ‘Para çekip bin lira fitre vereceğim’ derken, parayla kaçtı. Oruçluydum ve ekmek alacak 1 liram bile yoktu. Polise şikayete gittim. Karakola gittiğimde bir baktım Akkız Ç., karakolda oturuyor. Meğer benden ayrıldıktan sonra bir başka kadını da dolandırmış ve yakalanmış. Benim odun alacak dahi param yok. Bu soğukta soba yakmadan oturuyorum. Sadece benden aldığı parayı istiyorum. Şikayetçi değilim. Cezasını devlet versin" diye konuştu.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.