Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde ehliyet almak için direksiyon sınavına giren bayan sürücü, fren yerine gaza basınca kaldırıma çıktı. Kazada, kaldırımda bulunan 2 yaya yaralandı.

Kaza, Havuzlar Mahallesi Güldalı Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücü adayı B.C. ehliyet almak üzere katıldığı direksiyon sınavında, sürücü kursuna ait 59 ZU 539 plakalı aracın direksiyonun başına geçti. B.C. yanında oturan Milli Eğitimden gelen sınav görevlisiyle birlikte Güldalı Sokak üzerinde seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıkarak önce kaldırımda yürüyen 56 yaşındaki Cevat Aycibin’e daha sonrada 50 yaşındaki Bilal Aytekin’e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle Aycibin ve Aytekin yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ile Çorlu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan Cevat Aycibin’in bacağından, Bilal Aytekin ise elinden yaralandığı, durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"FREN YERİNE GAZA BASTIM"

Kaza sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri kaza alanında bir süre inceleme yaptı. Kazada yaşadığı şoku üzerinden atamayan sürücü adayı B.C, "Araç ile yola döndüm. Bu sırada araba sağ tarafa gitmeye başladı. Yanımda bulunan hoca bana direksiyonu topla dedi. Ben de direksiyonu toplarken araç daha fazla döndü. Bu sırada gaza daha fazla bastım galiba ve araç kaldırıma çıktım” diye konuştu.

Daha sonra polis aracına bindirilen sürücü adayı B.C ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.