Beyoğlu Galatasaray Meydanı’nda toplanan kadınlar, Siirt’in Pervari ilçesinde evinde ölü halde bulunan Kader Erten’in yaşadığı dramı protesto etti.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, Siirt’in Pervari ilçesinde hayatını kaybeden ve çocuk gelin dramı olarak medyaya yansıyan olayla ilgili protesto gösterisinde bulundu. Ellerinde ‘Kaderin Hesabını Soracağız’ şeklinde pankart bulunduran kadınlar, zaman zaman “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” şeklinde slogan attı. Burada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına bir açıklama yapan kadınlar, gündemin Kader’in ölümüyle çalkalandığını belirterek, “Toplumun sesi yükselmeye başladı. Bu bakımdan Kaderleri ölümden kurtaracak olan, kadınların hayatını kurtaracak olan da hep birlikte bizleriz. Türkiye toplumudur” dedi.

Toplumun tepkilerine rağmen kadın cinayetlerinin devam ettiğini hatırlatan kadınlar, “Şöyle bir düşündüğümüz de literatürde çocuk gelin diyorlar da Kaderin yaşadığı dramın adına. Çocuktan gelin olur mu? Elimizi vicdanımıza koyalım. Bir çocuktan gelin olur mu? Çocukla gelin yan yana gelir mi” şeklinde konuştu.

Kadınlar, attıkları sloganların ardından meydandan ayrıldılar.