Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan altın ve mücevherler, icradan satışa çıkartıldı. Mücevherlerin bir bölümünü alan Elazığlı işadamı Çetin Demir, "Garipoğlu ailesini tanımam. Eğer satılan eşyalardan manevi değeri olan varsa aldığım fiyata veririm. İnsanlık öldü mü" dedi.
Münevver Karabulut’un ailesine 1 milyon 287 bin TL rekor seviyede tazminat ödemeye mahkûm olan Cem Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan altın ve mücevherler bugün Küçükçekmece 2’nci İcra Müdürlüğü’nde ihaleyle satışa çıkartıldı.
5 kilo külçe altının da bulunduğu 49 parça mücevher, 3 grupta sınıflandırıldı. Altın, altın pırlanta karışımı ve pırlanta gruplarında satılan mücevherlerin bir kısmı Elazığlı işadamı Çetin Demir tarafından alındı. İhalede 501 bin TL bedel istenen altınlar ise, alıcı bulmadı.
İhale sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, “Mahkmece belirlenen tazminat ödenmeyince biz Türkiye’deki bütün kurumlara bankalara, borsaya kadar yazdık. Tesadüfen burada bir kiralık kasa bulduk. Boş görünmesine rağmen mahkemeye giderek keşif rica ettik. Bu ziynet eşyalarını tespit ettik. Gelinen noktada bu tazminat ödenmediği için mecbur biz de icra marifetiyle satış yapmak zorunda kaldık. Bugün satış vardı. Altın değeri olan mücevherler 501 bin TL’dan ihaleye çıktı. Kimse girmedi satış 11 Haziran’a kaldı. Diğer ikisi açısından ise 62 bin 200 ve 12 bin 300 TL’ye alıcı buldu. Bu ufak bir tutar. Asıl nitelikli olan altın nitelikli mücevherlerdi” dedi.
Karabulut ailesinin ihalenin feshi yönünde dava açmaması durumunda satışın kesinleşeceğini söyleyen Epözdemir, “Devlet yüzde 11’lik harç alacak. Geri kalan aileye verilecek. Dava açılırsa Yargıtay temyiz aşamasından sonra kesinleşirse aileye verilecek. Toplamda 49 parça satışa çıkartıldı. Burada bir tazminat geliri söz konusu olur ise aile kızının adına bir okul yaptırmak istiyor. Biz de sosyal sorumluluk projesi olarak kendi ücretimizi oraya bağışladık” diye konuştu.
Garipoğlu’nun pırlantalarını alan Çetin Demir ise, “Biz Elazığ’dan geldik. Ben Garipoğlu ailesini tanımam. Daha önce hiç temasım da olmadı. Ama eğer satılan eşyalardan manevi değeri olanlar olduğunu söylerlerse onlara aldığım fiyata veririm. Öldü mü” dedi
(İHA)