Samsun'da bir kişiye tuzak kurup, silah zoruyla bin 500 lira parasını gasp ettikleri iddiasıyla 1'i kadın 3 kişi, yargılandıkları mahkemece 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, İlkadım ilçesinde yaklaşık 6 ay önce meydana geldi. İddiaya göre, N.A. (29) adlı genç kadın, telefonla aradığı Y.A.'ya (26), çocuğunun hasta olduğunu, hastaneye götürmek istediğini ve paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Y.A. da, N.A. ile Fevzi Çakmak Mahallesi İbni Sina Caddesi üzerinde buluşmak için aracıyla buraya gitti. Y.A., otomobilin ön tarafına oturduğu sırada aynı anda H.S. (32) ve O.İ. (26) de aracın arka koltuğuna oturdular. Genç kadının cezaevinde bulunan eşinin arkadaşı olduğunu iddia eden gençler silah çekip "Sen bu kadınla nasıl buluşursun?" diye tehdit edip bin 500 lira para istediler. Odun Pazarı Caddesi Duruşehir Kavşağı'ndaki bir bankanın ATM'sine gelen Y.A., banka kartından ATM'den bin 500 lira para çekip H.S. ve O.İ.'ye verdi. Bir süre araçla ilerledikten sonra genç kadın ile yanındaki 2 kişi araçtan indiler. Y.A.'nın polise şikayette bulunması üzerine olayla ilgili N.A. ile H.S. ve O.İ. yakalandı. H.S. ve O.İ. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, N.A. ise serbest bırakıldı.

Üç şüpheli hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından birlikte gasp" suçlarından dava açıldı. 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanması bugün sona erdi. 3 kişi haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, mahkeme heyeti N.A. adlı genç kadın ile H.S. ve O.İ.'yi "gasp" suçundan 10'ar yıl, "hürriyetten yoksun kılmak" suçundan da 5'er yıl olmak üzere her birini 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.