Kahramanmaraş’ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden çifti, sabah eve gelen diyaliz görevlileri buldu.

Alınan bilgilere göre olay, merkeze bağlı İsmailli köyünde meydana geldi. Böbrek yetmezliği çeken ve diyaliz tedavisi gören Nuri Koska’yı (54) sağlık kuruluşuna götürmek üzere eve gelen diyaliz görevlileri, kapının açılmaması üzerine içeri girdi.

Diyaliz görevlileri oturma odasına girdiklerinde sofranın başında yerde yatan Nuri ve eşi Ayşe Koska’nın (50) cansız bedenleriyle karşılaştı. Görevlilerin yaptığı incelemede çiftin hayatını kaybettiği belirlenirken, durum hemen jandarmaya bildirildi.

Sobadan sızan karbonmonoksit gazında zehirlendikleri öne sürülen Koska çiftinin cansız bedenleri, otopsi için Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acı haberi alan ailenin yakınları ise morgun önüne gelerek, üzüntülü bir bekleyişe geçti. Kardeşini kaybeden Bayram Koska, “Olayı öğrendikten sonra eve geldik. Kardeşimi diyalize götürmek için gelen görevliler eve girdiklerinde kardeşimi ve eşini buluyorlar. Kardeşim son nefesinde bir eliyle başını tutarken diğer eliyle de eşine uzanmaya çalışmış. Üzüntülüyüz” diye konuştu.

20 yıldır böbrek yetmezliği çeken ve 3 yıldır diyalize giren Nuri Koska’nın, 4’ü erkek, 3’ü kız 7 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Koska çiftinin cenazeleri otopsinin ardından yarın İsmailli köyünde toprağa verilecek.