Gaziantep'te anne ve babasına ulaşamayan bir kadın komşularından yardım isteyince, kapı polis ekipleriyle birlikte kırılarak eve girildi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan çift baygın halde bulunurken, kaldırıldıkları hastanede yoğun bakıma alındı.

Dün gece ve sabah saatlerinde etkili olan rüzgar nedeniyle kent merkezi ve ilçelerinde çok sayıda soba zehirlenmesi yaşandı. Sabaha karşı sağlık ekipleri ve yakınları tarafından adreslerinden alınan onlarca vatandaş devlet hastanelerine kaldırıldı. Sobadan sızan çocuklar ise Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan Kahvelipınar Mahallesi 14 nolu sokakta ikamet eden Doğan D. ve eşi Sakine D. gece yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek bayıldı. Sabah saatlerinde anne ve babasına telefonla ulaşamayan bir kadın komşularından yardım istedi. Evin kapısında yanıt alamayan mahalle sakinleri durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, kapıyı kırarak eve girdi. Sobanın bulunduğu oturma odasında baygın halde bulunan çift için olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Özel Yaşam Hastanesi’ne kaldırılan Sakine D., Dr. Ersin Arsan Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek burada yoğun bakıma alındı. Doğan D. ise Gaziantep Üniversite Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hayati tehlikesi bulunan Doğan D. de yoğun bakıma alındı.