Gaziosmanpaşa Maydanı’nda geçtiğimiz gün Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri ile ülkücüler arasında yaşanan gerginliğin ardından taraflar bir kez daha karşı karşıya geldi. Meydanda basın açıklaması yapan HDP’lilerle ülkücüler birbirine taşla saldırdı. Olayların büyümesini araya giren polis önledi.
Gaziosmanpaşa Meydanı’nda önceki gün HDP’li grup üyeleri terörist başı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması için imza kampanyası başlatmak istemiş ve duruma ülkücü bir grup tepki göstermişti. Yaşanan gerginliğin ardından taraflar bugün bir kez daha karşı karşıya geldi.
HDP üyeleri Gaziosmanpaşa Meydanı’na gelerek basın açıklaması yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydana terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterleri ile gelen gruba, ülkücü grup tepki gösterdi. Basın açıklamasının bitmesiyle taraflar taşlarla birbirine saldırdı. Çevik kuvvet polisi, iki grup arasında adeta etten duvar ördü. Yaşanan gerginlik polisin araya girmesiyle son buldu. İlçe teşkilatlarına yürüyen HDP’liler burada da polisle tartıştı. Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki güvenlik önlemleri sürüyor.
(İHA)