Adana'da Mersin'de gelin arabasının camını kırıp hırsızlık yaptıktan sonra Adana'da nişanlısı ile birlikte yakalanan hırsızlık zanlısı son olayları kendisinin yapmadığını ileri sürüp, "Hırsızlar teslim olsun, ben bir kez gelen arabası soyduğum için her şey benim üzerime kalıyor" dedi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri geçen hafta Doğal Park'ta manzara fotoğrafı çektirirken Nazan Kaplan (22) ve Fatih Zeytin (26) çiftinin gelin arabasının soyulması üzerine polis alarma geçti. Polis yaptığı araştırmada Adana'da 3 Kasım 2013 tarihinde Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25) çifti Merkez Park'ta fotoğraf çektirirken gelin arabasının camını kırarak 10 bin lira değerinde altın ve gelinin cep telefonunu çalan Mehmet A.'nın (26) serbest kaldığını öğrendi.

Hakime çiftin 10 bin lirasını geri ödemek sözü karşılığında serbest kalan Mehmet A.'nin hırsızlık yapma ihtimaline karşılık önlem alındı. Polis Mehmet A.'yı takibe aldı. Mehmet A. takip sırasında Doğal Park'a nişanlısı ile birlikte lüks otomobil ile gelerek gelin arabalarını kolladı ama hırsızlık yapmadı. Ancak Mehmet A. Mersin'e giderek burada gelin arabasının camını kırıp hırsızlık yapmak istedi ancak umduğunu bulamadı. Polis bu olay dönüşünde Mehmet A.'yı nişanlısı Ö.V. ile birlikte D-400 karayolunda aldı. Mehmet A. ile nişanlısı emniyete getirilip sorgula alındı. Zanlılardan Ö.V.'nin üzerinden çalıntı telefon çıktı. Telefonun trende bir kadından çalındığı belirlendi. Zanlılar sorgularında ise geçen hafta meydana gelen hırsızlığı kabul etmedi. Bunun üzerine polis gerekli sorgulamayı yaptıktan sonra adliyeye sevk etti. Sevk sırasında Mehmet A. bir kez gelin arabası soyduğu için bütün gelin arabası soygunlarının üzerine kaldığını belirterek, "Bu gelin arabalarını kim soyduysa gelsin teslim olsun. Ben soygun yapmadım. Suç benim üzerime kalıyor. Hırsızlar adam gibi teslim olsun" diye çağrıda bulundu.

Zanlı pazartesi nikahı olduğunu nişanlısına gelinlik almak için çarşıya çıktıklarını anlatarak, "Ben önceki hırsızlığı yaptım ama bunlarla alakam yok. Zaten ilk soyduğum geline de borcumu ödedim. Ben bana düşen payı ödedim ama diğer arkadaşlar ödememiş. Onlardan ben sorumlu değilim. Ben bir zamanlar işim olmadığı için hırsızlık yaptım. Herkesten iş istedim ama kimse iş vermedi. Ama artık yapmıyorum. Ben evlenip yuva kuracaktım, pazartesi Adana Büyükşehir Belediyesi'nde nikahım vardı" dedi.

Zanlı daha sonra nişanlısı ile birlikte adliyeye götürülürken, polis 5 ayda soyulan 7 gelin arabasının da bu şahız tarafından soyulduğu ihtimali üzerinde duruyor.