Eskişehir’de cesedi bulunan genç kızın katil zanlısının, gözaltına alındığında suçunu gözyaşları içinde itiraf ettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ile Odunpazarı Jandarma Komutanlığı Asayiş Şubesine bağlı ekipler, geçtiğimiz Cuma günü Kanlıpınar Mahallesi Çamlık mevkisindeki ormanlık alanda iç çamaşırıyla boğulmuş olarak bulunan 18 yaşındaki Kader Kaya’nın katil zanlısının yakalamak için ortak soruşturmaya başladı.
Güvenlik kameraları etkili oldu.
Soruşturmayı yürüten ekipler, genç kızın Eskişehir’de kaldığı ev ve olay yerinin de aralarında bulunduğu bir çok güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayın failini bulmak için genç kızın çevresi ve olay yerine yakın bulunan ev ve iş yerlerinden 100’e yakın vatandaşla görüşerek ifadelerini alan ekipler, evli ve 2 çocuk babası Metin Y. (30) üzerinde yoğunlaştı. Erenköy Mahallesi’nde bulunduğu öğrenilen şüpheli Metin Y., soruşturmayı yürüten ekipler tarafından kaldığı evde kıskıvrak yakalandı.
Metin Y., soruşturmayı yürüten Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine, cinayeti kendinin işlediğini itiraf etti. Pişman olduğunu söyleyen Metin Y.’nin olayı anlatırken gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi.
Metin Y., Yunus Emre Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından jandarma ekiplerine teslim edildi.
(IHA)