İzmirli Egemen Atay, ikinci kaptan olarak çıktığı ilk seferde ortadan kayboldu. 19 gündür haber alınamayan gemi kaptanının eşi, “Eşimin gemide bir şeye şahit olduğunu düşünüyorum. Kaza veya intihar söz konusu değil” dedi.

Fas’tan Romanya’ya gübre götürülen gemiye Kumkapı’da binerek ikinci kaptan olarak ilk görevine başlayan 33 yaşındaki Egemen Atay’dan

20 Nisan’dan beri haber alınamıyor. Uyumak için kamarasına gittikten sonra ortadan kaybolan Atay, ne gemide, ne de denizdeki aramalarda bulunamadı. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek soruşturmayla ilgili bilgi alan genç kaptanın eşi Sevil Atay, yaşananları İHA’ya anlattı. Gözyaşlarını tutamayan Sevil Atay, “Gemiye bindiği ikinci gece vardiyasını devrettikten sonra birinci kaptanla konuşup odasına gidiyor. Beni de aradı. ’Kamaraya iniyorum, telefon çekmiyor, beni merak etme’ dedi. Kıyafetlerini değiştirip eşofmanlarını değiştirmiş, yatağı kullanılmış, şişeyle su almış yanına onu içmiş. Benim eşim yatağa çorapla giren birisi değildi. Sadece çorabı, eşofmanı ve tişörtüyle kayboldu benim eşimin. Akıbeti hakkında hiçbir bilgimiz yok. Tek umudum yaşıyor olması. Başka hiçbir dileğim yok. Bir şekilde eşimin bulunmasını istiyorum. Herkesten yardım istiyorum. Muhakkak bir şey oldu. Kaza yapma ihtimali yok. Çünkü çorapla güverteye çıkması çok saçma. Zaten sigara ve alkol kullanmaz” dedi.

“Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama kendisine bir şey yapması ihtimalini konuşmak bile çok saçma geliyor” diyen Atay, şunları söyledi: “Çünkü yaşantımızda büyük sorunlu bir sorunumuz yoktu. Düşmüş olma ihtimali de bana çok zayıf geliyor. Çok tecrübeliydi, basit bir gemiciden bahsetmiyoruz. İkinci kaptan ve süvari olması için 3 aylık hizmet süresi kalmış eğitimli bir insandan bahsediyoruz. Kaza olasılığı da çok zayıf. Telefonu her şeyi odasında.”

Atay, geminin birinci kaptanının, eşini “Bu gemide Gürcü personel var, arkanı kolla” diyerek uyardığını da belirterek, “Eşim bana telefonda söylemişti bir gün önce. Çok acı 19 gün. Ne yemek yiyebiliyoruz, ne uyuyabiliyoruz. Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Ne olduğunu günün birinde öğreneceğiz” diye konuştu.

Dosyanın savcılığa intikal ettiğini belirten genç kadın, “Şu ana kadar araştırma soruşturma aşamasındaydı. Daha yeni savcılığa intikal etti dosya. Savcılıkla biz görüştük henüz dosya incelemesi devam ediyor. Tam bir bilgi yok şu anda. Ben başına bir şey geldiğini, bir şeye şahit olduğunu düşünüyorum. Kaza, intihar söz konusu değil” dedi.

Yetkililere seslenen Sevil Atay, “Lütfen bana yardım etsinler. Benim eşim iyi bir insandır, iyi bir babadır” şeklinde konuştu.

Öte yandan genç kaptanın, oğlu ile birlikte evde oynarken çekilen görüntülerinde mutluluk saçtığı görülüyor.