Adana'da sigara almak için kafede oturan genç kızı darp edip içinde bin lira olan cüzdanını ve cep telefonunu çalan 5 kişiyi zanlılardan birinin kolunun kırık olması ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesindeki Turgut Özal Bulvarı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 2 Nisan 2014 günü kafede çalışan Gönül Ayvaz kafeye gelerek oturmaya başladı. Ayvaz cep telefonu, cüzdanı ve sigarasını masaya koydu. Bu sırada Ferit A. (26) ile kolu kırık olduğu için sargılı olan Mehmet İ. (23) genç kızın yanına gelerek masanın üzerindeki cep telefonu ve cüzdanı alıp kaçmak istedi. Ancak kadın zanlıların elini tutunca zanlılardan biri kızın burnuna vurarak cüzdanı ve cep telefonunu alıp kıçtı. Atılan yumruk ile genç kızın burnu kırıldı.

Zanlılar ise kaçtıktan sonra ara sokakta kendilerini otomobil ile bekleyen Volkan M. (28), Hüseyin Y. (27) ve Hasan Emre G. (22) yanına gelerek olay yerinden uzaklaştı. Bu arada olayı gören vatandaşlar polise haber verdi.

Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda zanlılardan birinin kolunun sargılı olduğu ortaya çıktı. Son 1 ay içinde Adana genelindeki bütün sağlık kuruluşlarına kolundan dolayı gelen şahısların tespiti için çalışma başlatıldı. Çalışma sonucunda şahsın Mehmet İ. olduğu belirlendi. Polis zanlıyı yakalayarak sorguladı. Yapılan sorgulama sonucunda olaya karışan diğer zanlılarda tespit edilerek evlerine tek tek operasyon yapıldı. Zanlıların ifadelerinde alkol aldıklarını ancak sigara alacak paraları kalmadığı için gaspı gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sevk öncesi sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan biri basın mensuplarına "Çek yakışıklı olsun" derken bazı zanlıların da gülmesi dikkat çekti.