Samsun’un İlkadım ilçesindeki bir parkta oturan 5 genç, devriye gezen polisi görünce üzerilerindeki tabanca ve bıçağı süs bitkilerinin arasına attı. Polis, yaptığı arama sonucu silah ve bıçağı ele geçirdi.

Olay, İlkadım ilçesi Atatürk Bulvarı üzerindeki Adnan Kahveci Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parktaki banklarda oturan 1’i bayan 5 kişi, devriye görevi yapan İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Yunus Timlerine bağlı ekipleri görünce üzerilerindeki tabanca ve bıçağı park içersindeki süs bitkilerinin arasına attı. Motosikletli ekipler gençlerden şüphelenerek onların yanına gitti. Bu sırada bankta oturan R.Ü.(18) isimli genç, bankın hemen yanında bulunan süs bitkilerinin yanına giderek telefon görüşmesi yapmaya başladı. R.Ü.'nün yanına giden motosikletli ekip, süs bitkilerinin arasında ruhsatsız tabanca ile bıçak buldu.

Bankta oturan kişiler ilk olarak tabanca ve silahın kendilerine ait olmadığını söylerken, daha sonra R.Ü. ise silahın kendisine ait olduğunu beyan etti. Grubun arasında bulunan genç kız, yüzünde morluklar olması nedeniyle polis tarafından hastaneye götürüldü. R.Ü. ve yanındaki 3 kişi gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.